Gól o přestávce. Rozhodčí v Bundeslize zavolal hráče ze šaten, aby nařídil penaltu

Vítězný gól záchranářského duelu Bundesligy mezi Mohučí a Freiburgem padl až poté, co rozhodčí poslal hráče do kabin. Po konzultaci s videorozhodčí nařídil penaltu a hráči museli zpět na hrací plochu.

Mohuč/Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Guido Winkmann vysvětluje své rozhodnutí, hráčům Freiburgu se pochopitelně příliš nelíbí

Rozhodčí Guido Winkmann vysvětluje své rozhodnutí, hráčům Freiburgu se pochopitelně příliš nelíbí | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Příčinou kuriózního momentu byla situace na konci prvního poločasu.

Bek Mohuče Brosinski pronikl do vápna a centroval před branku, gólman Freiburgu Schwolow centr zpacifikoval i s pomocí Marca Olivera Kempfa. Ten ale míč srazil rukou.

VIDEO: V Německu padl kuriózní gól, brankář se místo sledování hry šel napít

Číst článek

Sudí Guido Winkmann nejprve ukončil první poločas, ale zatímco hráči odcházeli do šaten, zkonzultoval situaci s kolegyní u videa, pak zavolal oba týmy zpátky na hřiště a nařídil penaltu pro Mohuč.

Pořadatelé zápasu museli narychlo vypnout kropení trávníku a hráči se rozestavili okolo pokutového území. Pablo De Blasis pokutový kop bezpečně proměnil a poslal Mohuč do vedení.

„Budeme si muset zvyknout. Je to čím dál kurióznější, ale podle pravidel,“ okomentoval situaci šéf Freiburgu Jochen Saier.

Po chybě hostujícího brankáře přidal argentinský útočník ve službách Mohuče druhý gól a domácí zvítězili 2:0.

V tabulce mají oba týmy 30 bodů a bojují o záchranu. Na 15. místě zaručujícím záchranu je aktuálně Mohuč díky lepšímu skóre. Freiburg je 16., což v Bundeslize znamená baráž.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme