Bundesliga mírní koronavirová opatření. Po trenérech a náhradnících na tribunách nebude chtít roušky

Německá fotbalová liga (DFL) uvažuje o zmírnění hygienických pravidel zavedených kvůli šíření koronaviru. Podle časopisu Kicker vedení DFL, sdružující dvě nejvyšší soutěže, vyslyší volání trenérů a funkcionářů a nebude vyžadovat u náhradníků sedících na tribuně roušky. Odstupy ale budou muset dodržovat dál.

Kolín nad Rýnem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči FC Schalke 04, kteří se kvůli povinným rozestupům nevešeli na lavičku náhradníků, a tak sledovali utkání z tribuny

Pohled na improvizovanou lavičku náhradníků, tedy na část tribuny na stadionu Borussie Dortmund | Foto: Pool / Martin Meissner | Zdroj: Reuters

Pro uvolnění pravidel vzhledem k ustupující pandemii se vyslovilo už více bundesligových osobností. „Těžko se přijímá, že zatímco lidé v kavárně si mohou vypít svoje cappuccino bez ochrany úst, naši asistenti, náhradní hráči a my funkcionáři musíme na tribuně s velkými odstupy na čerstvém vzduchu sedět v rouškách,“ řekl sportovní šéf Leverkusenu a mistr světa z roku 1990 Rudi Völler.

Pavlenka přišel v závěru o čisté konto a Brémy zůstávají po další porážce na sestupové příčce

Číst článek

Další zmírnění pravidel by se podle Kickeru mělo týkat médií. Zvýší se počet akreditovaných novinářů na stadionu (zatím deset) i fotografů (nyní tři).

Vedení DFL, které organizuje Bundesligu a druhou nejvyšší německou soutěž, už zároveň přemýšlí o nové sezoně a možnosti, že by od ročníku 2020/21 mohli chodit na stadion fanoušci.

„Už jsme zahájili rozhovory se spolkovým ministerstvem zdravotnictví s výhledem možnosti, že by byli na zápasy postupně vpouštěni diváci,“ citoval Kicker šéfa DFL Christiana Seiferta.

Německá bundesliga se v polovině května po koronavirové pauze rozběhla jako jedna z prvních v Evropě. Do konce prvoligové sezony zbývají sehrát čtyři kola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme