Fotbalisté Slavie doma deklasovali České Budějovice a vrátili se do vedení neúplné ligové tabulky

Fotbalisté Slavie v osmém kole první ligy rozdrtili České Budějovice 6:1 a vedou neúplnou tabulku o skóre před mistrovskou Plzní, která má utkání k dobru. Liberec zvítězil na hřišti Bohemians 1905 2:0 a poskočil na třetí místo. Slovácko remizovalo v Mladé Boleslavi 1:1. Jablonec porazil Hradec Králové 3:0 a dočkal se premiérového vítězství v sezoně. Ostrava stejným výsledkem vyhrála nad posledními Pardubicemi.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Tecl se spoluhráči

Stanislav Tecl se spoluhráči | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Pražané rozhodli o triumfu nad Budějovicemi už v úvodním dějství, kdy se dvakrát trefil Stanislav Tecl, s osmi góly nejlepší střelec soutěže, a jednou Ivan Schranz. Po změně stran se za domácí prosadili Lukáš Masopust, Ondřej Lingr a střídající Ewerton, za hosty snížil Roman Potočný. Dynamo hrálo od 65. minuty v oslabení bez vyloučeného Jakuba Hory.

Jediný gól Českých Budějovic

Slavia zvítězila po dvou soutěžních remízách po sobě, naplno bodovala pošesté z posledních sedmi kol a ve čtyřech domácích zápasech ligové sezony vstřelila 23 branek. V příštím utkání nejvyšší soutěže se Pražané za týden představí v Plzni. Jihočeši v lize na Slavii podvanácté za sebou prohráli, v posledních dvou kolech nebodovali a jsou dvanáctí.

Gól Ewertona

Liberečtí se proti Bohemians prosadili ve druhé minutě obou poločasů, v úvodu se trefil Matěj Valenta a krátce po přestávce další záložník Lukáš Červ. Oba týmy dohrávaly o deseti. V 69. minutě dostal červenou kartu střídající domácí hráč Ondřej Petrák, o chvíli později byl vyloučen Valenta. "Klokani" doma v sezoně nejvyšší soutěže ani napočtvrté nevyhráli a jsou sedmí.

Jsou to ztracené dva body, mrzí trenéra Slovácka nerozhodný výsledek utkání s Partizanem Bělehrad

Číst článek

Za Slovácko se v nastavení prvního poločasu trefil Mirčás Duskí, těsně před koncem vyrovnal střídající Ladislav Krobot. Mladoboleslavští doma v ligovém ročníku nezvítězili ani na čtvrtý pokus a patří jim 10. příčka. V tabulce osmý tým z Uherského Hradiště nevyhrál čtvrté kolo v řadě.

Jablonec nastřílel všechny góly Hradci po změně stran. Skóre otevřel v 50. minutě Václav Sejk, další branky přidali mezi 67. a 80. minutou Jakub Martinec s Janem Chramostou. Severočeši se po prvním triumfu pod trenérem Davidem Horejšem posunuli na 13. místo, "Votroci" nebodovali po čtyřech kolech a jsou na šesté pozici.

Ostravu nasměroval k vítězství ve 32. minutě Daniel Tetour proměněnou penaltou, ve druhém poločase pak výsledek pojistili náhradník Muhamed Tijani a Nemanja Kuzmanovič. Baník v lize zvítězil po čtyřech utkáních a vyšvihl se na deváté místo. Východočeši nebodovali popáté za sebou.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 8. kolo:

Bohemians 1905 - Liberec 0:2 (0:1), Jablonec nad Nisou - Hradec Králové 3:0 (0:0), Mladá Boleslav - Slovácko 1:1 (0:1), Ostrava - Pardubice 3:0 (1:0), Slavia - České Budějovice 6:1 (3:0).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme