Možná poprvé jsem viděl tátu se slzami v očích, popisoval po výhře nad Anglií šťastný střelec Ondrášek

Je mu 30 let a v životě už zažil i těžká období. Na večer 11. října 2019 bude ale fotbalista Dallasu Zdeněk Ondrášek vzpomínat rád. Poprvé nastoupil za českou reprezentaci, a hned v evropské kvalifikaci rozhodl gólem o výhře 2:1 nad favorizovanou Anglií.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

6) Česko - Anglie 2:1. Málokdo čekal, že Češi dokážou v Edenu obrat jasného favorita skupiny, zvlášť po jasném průběhu předchozího duelu ve Wembley. A zpočátku to opravdu s Čechy nijak slavně nevypadalo, protože už v páté minutě Angličané díky proměněné penaltě vedli. Český tým se ale nadechl k jednomu z nejlepších výkonů za dlouhá léta a dokázal nakonec vyhrát 2:1. Hrdinou večera se stal střídající útočník Zdeněk Ondřášek, který ve svém debutu v národním dresu vstřelil v závěru rozhodující gól.

6) Česko - Anglie 2:1. Málokdo čekal, že Češi dokážou v Edenu obrat jasného favorita skupiny, zvlášť po jasném průběhu předchozího duelu ve Wembley. A zpočátku to opravdu s Čechy nijak slavně nevypadalo, protože už v páté minutě Angličané díky proměněné penaltě vedli. Český tým se ale nadechl k jednomu z nejlepších výkonů za dlouhá léta a dokázal nakonec vyhrát 2:1. Hrdinou večera se stal střídající útočník Zdeněk Ondřášek, který ve svém debutu v národním dresu vstřelil v závěru rozhodující gól. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Jsem strašně rád, když vidím všechny tak šťastné. Myslím si, že táta měl slzy v očích, bylo to možná poprvé, co jsem ho tak viděl. Byl to neuvěřitelná večer,“ říkal po utkání nadšený Zdeněk Ondrášek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radost Zdeňka Ondráška po jeho premiérovém startu za českou fotbalovou reprezentaci, během kterého vstřelil gól Anglii

Fotbalista s přezdívkou Kobra sám ani moc nepočítal, že by se hned proti Anglii dostal do hry. Trenér Jaroslav Šilhavý ho ale v 65. minutě vypustil na trávník a dal mu při střídání přednost před Michaelem Krmenčíkem.

„Když sem přijel, tak se na tréninku jevil velice dobře. Byl přímočarý, padalo mu to do brány a byl i pozitivní, když jsme se s ním bavili. Myslím, že všechny tyto aspekty nám v tom rozhodnutí pomohly,“ popisoval kouč Šilhavý.

A Ondrášek se reprezentačnímu trenérovi odvděčil. Na hřiště šel z lavičky se zdravým sebevědomím. „Kúdela mi říkal: ‚Dáš góla?‘ A já ihned odvětil: ‚Dám, no‘,“ vyprávěl Ondrášek.

Jak třicetiletý útočník Dallasu řekl, tak taky udělal. A jeho jméno v 85. minutě skandovali všichni čeští fanoušci na stadionu. „Upřímně, já jsem to ani neslyšel, vůbec nevím, kde jsem byl. Už mi ale někdo říkal, ať si to později pustím,“ říkal šťastný střelec gólu.

Na tuto premiéru Zdeněk Ondrášek určitě nezapomene, vždyť rozhodl utkání s Anglií.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme