Kvůli rasismu fanoušků se kvalifikační zápas mezi Bulharskem a Českem odehraje zcela bez diváků

Utkání kvalifikace mistrovství Evropy mezi fotbalisty Bulharska a České republiky se bude hrát 17. listopadu v Sofii bez diváků. Evropská fotbalová unie UEFA uzavřela Bulharům stadion na jeden soutěžní zápas jako trest za rasismus fanoušků v říjnovém domácím duelu s Anglií.

Nyon (Aktualizováno: 17:58 29. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bulharští fanouši na tribuně během kvalifikačního zápasu s Anglií

Bulharští fanouši na tribuně během kvalifikačního zápasu s Anglií | Zdroj: Reuters

Bulharská fotbalová federace navíc musí zaplatit pokutu 85 000 eur (asi 2,2 miliony korun) a dostala dvouletou podmínku. Pokud se během ní fanoušci znovu proviní, bude následovat uzavření stadionu na další zápas.

Jen osobně a s občankou. Fotbalová asociace změnila prodej vstupenek na zápas s Kosovem

Číst článek

Někteří diváci v Sofii při porážce 0:6 rasisticky uráželi anglické hráče a hajlovali. Duel byl dvakrát přerušen a hrozilo i předčasné ukončení.

„Česká reprezentace se všem fanouškům, kteří chtěli do Bulharska 17. listopadu vyrazit, upřímně omlouvá, ale rozhodnutí o trestu bylo plně v kompetenci disciplinární komise UEFA,“ uvedl pro Radiožurnál mluvčí národního týmu Petr Šedivý.

„Vzhledem k čekání na rozhodnutí disciplinární komise přijímala FAČR pouze předběžné objednávky na vstupenky bez placení. Rezervace nyní budou stornovány. FAČR zároveň všem, kdo si lístky objednali, zašle informační e-mail,“ dodal mluvčí.

Skandální chování diváků stálo místo šéfa bulharského fotbalu Borise Michajlova a reprezentačního trenéra Krasimira Balakova, kterého nahradil Georgi Dermendžiev.

⚠️ Utkání kvalifikace mistrovství Evropy mezi fotbalisty Bulharska a #ceskarepre se bude hrát 17. listopadu v Sofii bez diváků. Evropská fotbalová unie UEFA uzavřela Bulharům stadion na jeden soutěžní zápas jako trest za rasismus fanoušků v říjnovém domácím duelu s Anglií.

16:48 – 29. 10. 2019

2 19

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme