Série pokračuje. Češi otočili dramatický zápas s Kosovem a po výhře 2:1 postoupili na Euro

Čeští fotbalisté vrátili Kosovu porážku z Prištiny 2:1 a postupují na mistrovství Evropy. Hosté se ujali vedení v 50. minutě, když se prosadil Atdhe Nuhiu, Češi se ale dokázali z inkasované branky oklepat. Vyrovnávací branku vstřelil Alex Král a v 79. minutě dokonal obrat utkání tečí kolenem Ondřej Čelůstka. Národní tým tak získal potřebné tři body a posedmé v řadě pojede příští rok na evropský šampionát.

Sledovali jsme online Plzeň (Aktualizováno: 23:08 14. 11. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba týmy se musely v předposledním utkání kvalifikační skupiny obejít bez svých kanonýrů. Domácím chyběl zraněný Patrik Schick a Kosovu Vedat Muriqi, který Čechům v první vzájemném střetnutí kvalifikace o Euro vstřelil jeden z gólů.

Za Schicka zaskočil na post útočníka Michael Krmenčík, na straně hostí to byl Atdhe Nuhiu.

ONLINE: Česko - Kosovo 2:1

Číst článek

Úvodní šanci utkání si připsal v sedmé minutě Krmenčík, jehož pokus brankář Arijanet Muric vytlačil na břevno. O 11 minut později se dalekonosnou střelou prezentoval Vladimír Coufal, který o kousek minul levou šibenici.

Poté Češi získali volný přímý kop. Jakub Jankto střelou z něj protáhl brankáře Kosova, který vytáhl míč na roh. Z něj střílel hlavou Tomáš Souček, ale ani on se neprosadil. Neúspěšně skončil i Krmenčíkův pokus z dalšího rohu.

Ve 37. minutě zahrávalo ze zajímavé pozice přímý kop také Kosovo. Hosté z něj vytěžili rohový kop, který ale přišel vniveč.

Do druhé půle vstoupilo Kosovo aktivně. Na hranici velkého vápna se dostal ke střele Amir Rrahmani, branku ovšem netrefil. To se povedlo o dvě minuty později jeho spoluhráči Nuhiuovi. Vysoký útočník otevřel skóre utkání povedenou hlavičkou. Hosté měli následně více ze hry a Češi působili zakřiknutě.

České fotbalisty čeká klíčový zápas kvalifikace proti Kosovu. Využijí ‚kouzlo‘ plzeňského stadionu?

Číst článek

V 60. minutě se dostal do další šance Krmenčík, který ale trefil jen střed branky, kde byl připravený Muric. Posléze Jankto jen těsně minul levou tyč. Vzápětí se za Čechy prosadil Souček, ovšem rozhodčí Rocchi viděl jeho faul a branku neuznal.

Vyrovnávací branku si v 73. minutě připsal střelou z voleje Alex Král. To domácí hráče povzbudilo a rázem jich bylo plné hřiště.

Aktivita českého národního týmu vyústila ve dvě střely, které skončily na břevnu. První vyslal Jankto, který tvrdou ranou brankovou konstrukci takřka rozpůlil, o druhou se postaral Zdeněk Ondrášek.

Odměna v podobě obratu skóre přišla v 79. minutě. Střelu Krále na branku tečoval cestou Ondřej Čelůstka, který kolenem rozvlnil síť za zády Murice. Sudí nastavil v utkání čtyři minuty. Gól v nich ale již nepadl a český národní tým se tak kvalifikoval na evropský šampionát.

ČR - Kosovo 2:1 (0:0)
Branky: 71. Král, 79. Čelůstka - 50. Nuhiu. Rozhodčí: Rocchi - Meli, Carbone (všichni It.). ŽK: Bořil, Souček - Rashkaj, Aliti, Nuhiu, Zhegrova. Diváci: 10 986.

Sestavy:

ČR: Vaclík - Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil - Král, Souček - Masopust (76. Ševčík), Darida, Jankto (90. Kadeřábek) - Krmenčík (61. Ondrášek). Trenér: Šilhavý.

Kosovo: Muric - Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Kololli - Rashkaj (46. Halimi), V. Berisha - Hadergjonaj (77. Zhegrova), Celina (85. Rashani), Rashica - Nuhiu. Trenér: Challandes.

Kvalifikační skupina A:


1. Anglie 7 6 0 1 33:6 18
2. ČR 7 5 0 2 13:10 15
3. Kosovo 7 3 2 2 13:12 11
4. Bulharsko 7 0 3 4 5:17 3
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme