‚Zvažujeme, jak vyjít fanouškům vstříc.‘ Fotbalová asociace vymýšlí alternativu prodeje lístků na Kosovo

Změna prodeje vstupenek na fotbalový zápas mezi Českou republikou a Kosovem příliš nepotěšila příznivce českého národního týmu. Fanouškům vadí především nákup lístků v Plzni, kterou, jak popisují mnozí z nich, nemají například z Moravy zrovna nejblíže.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Darida (vpravo) oslavuje s Alexem Králem jeho gól do sítě Severního Irska

Vladimír Darida (vpravo) oslavuje s Alexem Králem jeho gól do sítě Severního Irska | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Fotbalová asociace České republiky rozhodla ve středu večer o změně způsobu prodeje vstupenek na kvalifikační utkání o EURO mezi Českem a Kosovem. Asociace označila zápas za rizikový, čímž došlo ke zrušení projede lístků přes internet a příznivci národního týmu si tak budou moci pořídit vstupenky pouze osobně na stadionu v Plzni oproti občanskému průkazu, jak jsme informovali dříve.

Češi porazili fotbalovou velmoc, klíčová zkouška je ale čeká. O Euru zřejmě rozhodne zápas s Kosovem

Číst článek

Řada fanoušků v diskusích na facebookových stránkách národního týmu píše, že jsou třeba z Moravy a že do Plzně si lístky koupit opravdu nepojedou. Dále se také diví, proč není možné prodávat lístky na internetu oproti číslu občanského průkazu. 

Podle mluvčího reprezentace Petra Šedivého to ale prodejní systém fotbalové asociace neumožňuje. Naopak o zřízení dalšího místa, kde by bylo možné lístky na zápas koupit, svaz podle něj ještě uvažuje: „Aktuálně zvažujeme všechny možnosti jak vyjít fanouškům vstříc. Jakmile budeme mít konkrétní závěry, tak o nich budeme fanoušky informovat.“

Příznivci českého národního týmu tak můžou doufat, že se systém prodeje vstupenek do utkání s Kosovem změní. Aktuálně ale i nadále platí, že budou moci lístky získat od středy 23. října na fotbalovém stadionu v Plzni. Každý fanoušek si bude moci koupit maximálně čtyři vstupenky. 

Samotný zápas mezi výběrem České republiky a Kosova začne v Plzni ve čtvrtek 14. listopadu od 20.45. Celé utkání budou fanoušci moct také poslouchat živě na Radiožurnálu, či si zapnout online přenos na webu iROZHLAS.cz.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme