S novým trenérem i nový kapitán. Proti Slovensku povede fotbalisty s páskou na ruce Dočkal

Záložník Bořek Dočkal bude kapitánem české fotbalové reprezentace pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým. Navrhl jej realizační tým a hráči s volbou souhlasili. Třicetiletý Dočkal povede národní mužstvo do sobotního druhého utkání Ligy národů na Slovensku.

Tento článek je více než rok starý.

Trnava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal.

Bořek Dočkal. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Je to pro mě samozřejmě pocta, moc si té důvěry vážím. Na druhou stranu tu roli nijak nepřeceňuji. Myslím, že je tady širší okruh hráčů, kteří by tu funkci byli schopni zastávat. A nemyslím, že se moje role v týmu výrazně mění tím, jestli tu pásku na sobě budu mít, nebo ne. Nemyslím, že bych teď k tomu všemu tady přistupoval jinak, než to bylo předtím,“ řekl na tiskové konferenci v Trnavě Dočkal.

Přehnaně reagují a milují velké příběhy, popisuje svoje zážitky ze zámoří Bořek Dočkal

Číst článek

Záložník Philadelphie v minulosti dělal kapitána jednadvacítce a pražské Spartě. Dočkal nenastoupil za národní A tým rok, s 35 starty je však po Theodoru Gebre Selassiem druhým nejzkušenějším hráčem aktuálního výběru.

„Volba víceméně probíhala tak, že jsem dal spolu s kolegy návrh, že by se nám líbil Bořek Dočkal. A byla tam taková rada starších a ti s tím neměli problém. Proto je Bořek kapitán,“ uvedl Šilhavý, který Dočkala trénoval kdysi na Kladně a poté krátce v Liberci.

„Samozřejmě dělal to předtím Marek Suchý, byl tu Vláďa Darida, ale v tuhle chvíli myslím, že Bořek je nejvhodnější kandidát. Má dostatek zkušeností. Znám ho už hodně dlouho, byť byl mladý, tak vykazoval vůdcovské schopnosti. Nebál se na hřišti, nebál se mimo hřiště říct svůj názor, který měl na jazyku,“ doplnil Šilhavý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme