Všichni si moc dobře uvědomujeme, o co hrajeme, říká před utkáním v Černé Hoře gólman Vaclík

Den po nepovedeném výkonu v Kosovu se čeští fotbalisté připravují na další utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Černé Hoře. Národní tým si s trenéry duel v Prištině rozebere večer na videu a od pondělí se už budou reprezentanti soustředit na úterní zápas v Podgorici.

Podgorica Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Foto: FAČR/Štěpán Černý

„Znám kluky ať už v klubu nebo tady, kteří večer poté, co se zápas odehraje, jsou v pohodě, jiní se na to potřebují zpětně kouknout a rozebrat si to. Samozřejmě to ale není tak, že zápas skončil, my sedli v Prištině do letadla a nikdo na to nemyslel, to stoprocentně ne. Všichni tady si moc dobře uvědomujeme, o co hrajeme a v jaké jsme situaci,“ říká reprezentační gólman Tomáš Vaclík, který v Kosovu zažil smolný zápas, když ze čtyř soupeřových střel na branku hned dvakrát inkasoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté již trénují v Podgorici

Národní tým po prohře v Prištině spadl v tabulce své skupiny na třetí místo právě za Kosovo a úterní zápas v Černé Hoře je tak pro výběr trenéra Šilhavého směrem k dalšímu vývoji kvalifikace mimořádně důležitý.

„Všichni víme, jak se naše skupina vyvíjí. Do konce zbývají již jen čtyři zápasy, stále to máme ve svých rukou. Je to ale tak, že v úterý musíme vyhrát, abychom se dostali zpět do pozice, že oni budou nahánět nás. Stále týmu stoprocentně věřím a také věřím tomu, že máme před sebou něco, na co budeme později vzpomínat,“ myslí si brankář španělské Sevilly Tomáš Vaclík.

Kromě fotbalových schopností může v úterním zápase českému týmu pomoci i dobrá atmosféra, která v kabině panuje i po nepřesvědčivém výkonu z Kosova.

„Je tu vážně skvělá parta. Snažíme se táhnout za jeden provaz, takže třeba na klucích, kteří nehrají, nevidím žádnou hořkost. Všichni nám přejí a snaží se nám poskytovat servis. Myslím si, že to máme v kabině dobře nastavené, že tu teď nebude vládnout poraženecká nálada, ale naopak se budeme snažit se ještě více semknout a ukázat, že na to máme,“ vysvětluje obránce Pavel Kadeřábek, který věří, že po utkání v Černé Hoře se národní tým znovu vrátí na druhé místo ve skupině zajišťující přímý postup na šampionát. Aktuálně na něj ztrácí dva body.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme