Sparta otočila třemi góly ve druhém poločasu zápas v Mladé Boleslavi a dostala se do čela Fortuna ligy

Fotbalisté Sparty zvítězili po obratu ve čtvrtém kole první ligy v Mladé Boleslavi 3:1. Domácí vedli zásluhou Denise Donáta, ale Pražané v rozmezí 50. až 58. minuty otočili výsledek. Nejprve se prosadil Lukáš Juliš a po něm Asger Sörensen, pojistku přidal v závěru střídající Tomáš Čvančara. Pražané vyhráli v nejvyšší soutěži třetí zápas po sobě a vedou neúplnou tabulku. Naopak Středočeši stále čekají na první triumf v ligové sezoně.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Sparty

Radost hráčů Sparty | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Hosté nastoupili v obraně bez stopera Hancka, který jedná o přestupu do Feyenoordu Rotterdam. Už po dvou minutách mohla jít Sparta do vedení, jenže kapitán Pavelka vystřelil z vápna těsně vedle. O chvíli později domácí brankář Polaček zneškodnil Peškovu přízemní střelu z šestnáctky. Na opačné straně Šimkovu hlavičku pod břevno gólman Holec vytáhl na roh. Ve 24. minutě Jankto nahradil zraněného sparťanského křídelníka Peška. Po půlhodině hry krajní bek hostů Höjer z úhlu neprostřelil Polačka.

Sparta přijde o svou oporu, obránce Hancko podle médií přestoupí za čtvrt miliardy do Feyenoordu

Číst článek

V 38. minutě domácí otevřeli skóre, když Donát v souboji ve vápně předčil Karabce a hlavou pomocí odrazu od tyče překonal Holce. Dvacetiletý obránce vstřelil svůj první ligový gól v kariéře.

Pět minut po přestávce Letenští srovnali. Střídající Čvančara našel Juliše a ten se střelou na zadní tyč nemýlil. Sparťanský útočník se i vinou dlouhého zranění trefil v nejvyšší soutěži poprvé od loňského května.

V 58. minutě hosté dokonali obrat po dánské spolupráci. Höjer centrem z rohu do vápna našel Sörensena, který oslavil premiérový gól v české lize.

Vedení Sparty mohl dvakrát navýšit střídající Drchal, ale Polaček byl v obou případech proti. Definitivní uklidnění přinesl hostům Čvančara střelou na bližší tyč.

Pražané vyhráli šestý vzájemný ligový zápas v řadě. Na hřišti Mladé Boleslavi triumfovali v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a dali při tom 11 branek.

Teplice zvítězily v Ostravě

Fotbalisté Teplic ve čtvrtém kole první ligy zvítězili v Ostravě 2:1 a dočkali se první výhry v sezoně. Na vedoucí gól hostujícího Jana Knapíka odpověděl ještě v úvodním poločase Nemanja Kuzmanovič. Přes šance a tlak Baníku zápas rozhodl deset minut před koncem Abdallah Gning. Ostravští doma prohráli druhé ze tří utkání v ročníku nejvyšší soutěže.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 4. kolo:

Ostrava - Teplice 1:2 (1:1), Mladá Boleslav - Sparta 1:3 (1:0). Utkání Bohemians 1905 - Hradec Králové a Plzeň - Brno byla odložena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme