Neskáčeme z toho do nebes, říká Čelůstka po zlepšení proti Albánii. Šilhavý ocenil Masopusta

Čeští fotbalisté zvládli generálku na evropský šampionát vítězně. Na letenském stadionu porazili Albánii 3:1. Na góly Schicka s Masopustem navázal v závěru zápasu sparťanský stoper Ondřej Čelůstka, který dal svůj třetí gól v reprezentačním áčku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté slaví branku do sítě Albánie

Čeští fotbalisté slaví branku do sítě Albánie | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK
Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si hodnocení zápasu s Albánií v podání Ondřeje Čelůstky

„Udělal jsem si radost, po trošku delší době jsem dal gól, navíc tady doma na Spartě. O to víc to těší, asi se mi tady hraje dobře,“ říká s úsměvem Čelůstka, který minulý pátek kvůli problémům s achillovkou nedohrál utkání v Itálii, na generálku na Euro už se ale stihl dát dohromady. V zápase s Albánií si v 89. minutě naskočil na přímý kop Jakuba Peška a hlavou vstřelil svůj třetí gól v reprezentačním dresu.

Zatímco v Boloni s parťákem Jakubem Brabcem kupili na stoperu chybu za chybou, proti Albánii vedle Tomáše Kalase fungoval střed obrany spolehlivě. „Myslím, že to bylo dobré. Vyhověli jsme si a mluvili jsme na sebe, teď je třeba na to navázat a pokračovat,“ říká Čelůstka. 

Jeho slova potvrzuje i Jaroslav Šilhavý. „Stojím si za tím, že odehráli skvělý zápas. Hráli jsme nahoře vysoký presink, o to to měli naši stopeři horší. Hráli totiž jeden na jednoho, takže nemohli udělat ani chybičku,“ hodnotil trenér české reprezentace.

Zkušenému stoperovi může výkon s Albánií hodně pomoct, na jaře se v dresu Sparty totiž spíše trápil a řada fanoušků na sociálních sítích jeho nominaci na Euro nechápala. „Je to pro nás psychická vzpruha. Na ten výkon budeme chtít navázat hned v zápase proti Skotsku a ukázat se v co nejlepším světle. Neskáčeme z toho do nebes, ale určitě chceme na tomto výkonu stavět,“ ujišťuje obránce národního týmu Ondřej Čelůstka.

Úvodní zápas na mistrovství Evropy čeká české fotbalisty v pondělí v Glasgow proti domácímu Skotsku. 

Sestava na Euro

Povedený zápas odehrál také záložník Lukáš Masopust, který vstřelil v 68. minutě vítězný gól a navrch přidal asistenci u první branky Patrika Schicka. „Takhle bychom si představovali výkon křídelníka, který se zapojoval dopředu. Nejen že vytvářel šance a přihrávky, ale také dal gól, který byl hodně důležitý. Je to pro nás dobré zjištění,“ řekl Šilhavý.

Nechtěl prozradit, zda už je rozhodnutý o základní sestavě pro úvodní duel Eura. „Teď je to hodně čerstvé. Něco jsme zkoušeli v Itálii, něco tady. Srovnává se už deficit u jednotlivých hráčů, co se týká dovolených, nástupu na soustředění. Dnes nám to výkon hráčů potvrdil,“ řekl. 

„Přiznám se, že sestava dnes trochu doznala posun k rozhodnutí o finální sestavě. Ale ještě máme pět tréninků, může se stát cokoliv. Nikdo to nemá stoprocentně jisté, abychom jim to mohli říct dnes. Máme tu 26 hráčů a všichni pracují dobře v tréninku. Uvidíme i podle zdravotního stavu. Pak se rozhodneme,“ dodal Šilhavý.

mich, bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme