Čeští fotbalisté bez Šilhavého chtějí proti exotickému Kuvajtu využít slabší obrany soupeře

České fotbalisty čeká generálka na závěrečný zápas kvalifikace mistrovství světa. V přípravném utkání v Olomouci nastoupí národní tým proti Kuvajtu. S asijským soupeřem se česká, potažmo československá reprezentace v minulosti utkala dvakrát.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrův stadion má kapacitu 12 500 diváků

Přátelský zápas mezi Českem a Kuvajtem bude hostit Andrův stadion v Olomouci | Foto: Miroslav Kobza

Vzájemné utkání na světovém šampionátu v roce 1982 nakonec skončilo remízou 1:1, gól vstřelil z penalty Antonín Panenka. O 13 let později pak samostatná česká reprezentace v přípravném zápase v Kuvajtu 2:1 zvítězila. Zatímco v předchozích případech trenéři sháněli informace o exotickém soupeři těžko, dnes mají soupeře zmapovaného do detailu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře Jiřího Chytrého a Michala Sadílka před zápasem České republiky s Kuvajtem

„Jsou to hráči, kteří jsou technicky velmi dobře vyspělí. Směrem do ofenzivy, což je asi jejich silnější stránka, jsou velice šikovní, s dobrým zakončením, dokážou si poradit i na malém prostoru a v obtížných situacích. Jejich defenziva se nám trochu zdála jako jejich slabší stránka, takže doufáme, že je donutíme k tomu, aby bránili, dokážeme toho využít a vstřelíme nějaké branky,“ říká asistent trenéra Jiří Chytrý.

Ten dnes národní tým povede místo Jaroslava Šilhavého, který se nakazil koronavirem. Podle záložníka Michala Sadílka absence hlavního kouče přípravu mužstva nijak neovlivnila.

Zvažoval konec kariéry, teď je v reprezentaci. Panák si tři měsíce po návratu vysloužil premiérovou nominaci

Číst článek

„Trenér Chytrý s ním je v úzkém kontaktu, telefonují si po každém tréninku a před každou poradou. My na tréninku pracujeme, jako kdyby tady trenér Šilhavý byl. Bylo by sice lepší, kdyby tu celý realizační tým byl kompletní, ale taková je dnešní doba. My to bereme, jako by tu trenér byl s námi,“ přiznává záložník národního týmu Michal Sadílek.

Čtvrteční přípravný zápas českých fotbalistů proti Kuvajtu začne v Olomouci v 18.30. Radiožurnál Sport ho celý odvysílá v přímém přenosu, na Radiožurnálu uslyšíte reportážní vstupy. 

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme