Náš způsob hry je založený na týmovém výkonu, říká trenér Šilhavý. Hráči chválí výbornou partu

Trenér Jaroslav Šilhavý splnil během dvou let u fotbalové reprezentace další cíl. Nejprve zachránil skupinu B v minulém ročníku Ligy národů. Pak dovedl národní tým na mistrovství Evropy. Po středeční výhře nad Slovenskem může také slavit postup do elitní skupiny A Ligy národů, kde jsou nejlepší týmy Evropy.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Čeští fotbalisté zakončili kalendářní rok úspěšně – porazili Izrael i Slovensko a v Lize národů postoupili do elitní skupiny A.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý na postup do elitní skupiny Ligy národů

„Abychom se nenechali zmást, že někam patříme a že to všechno stačí. Když nebudeme v top formě, tak to pro nás bude hodně složité. Náš způsob hry je založený na týmovém výkonu a pracovitosti a to prověří velké týmy,“ varuje reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

České fotbalisty čekají v nadcházejících letech převážně jen zápasy s nejlepšími týmy Evropy. V Lize národů si totiž zajistili postup do elitní skupiny A. Příští rok je navíc čeká také přeložené mistrovství Evropy.

„Nemůžeme si myslet, že budeme konkurovat týmům, jako je Španělsko a Francie. Můžeme se ale od nich učit a posouvat se dopředu,“ dodal Šilhavý.

První místo ve skupině Ligy národů může českým fotbalistům také pomoct k účasti na mistrovství světa.

Skvělá parta, shodují se

Baráž o šampionát v Kataru za dva roky si totiž zahrají také dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří si přímý postup na šampionát nebo místo v play-off nevybojují v kvalifikaci.

„Tady je taková parta, že přijmou každého, jako kdyby tu byl celou dobu. Věřím, že každý sraz je vidět, že jsou spolu kluci více a více sehraní a výkony jsou lepší,“ pochvaluje si reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek, který se konfrontace s nejlepšími týmy Evropy nebojí. Stejně jako brankář národního týmu Tomáš Koubek.

„Jsem rád, jakým směrem se vydáváme a jakou aktivitu máme v zápasech a jak se prezentujeme. Věřím, že až nastoupíme s těžkými soupeři, tak bude znát, že si víc dovolíme, a myslím, že kvalitu na to máme a můžeme koukat vysoko,“ myslí si Koubek.

Rok 2020 zakončili čeští fotbalisté v Lize národů výhrami nad Izraelem a Slovenskem a také postupem do elitní skupiny A.

Na začátku prosince ale ještě budou sledovat los kvalifikace mistrovství světa. Příští rok je pak čekají boje o šampionát v Kataru a také přeložené mistrovství Evropy.

Oslava postupu do Ligy A ❤️🇨🇿

Snad se v příštím roce uvidíme na stadionech zase i s vámi! 🏟

23:03 – 18. 11. 2020

10 447

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme