Čeští fotbalisté porazili v přátelském utkání Kuvajt 7:0, neškodného soupeře smetli ve druhém poločase

Česká fotbalová reprezentace porazila v přátelském utkání 7:0 a pohodlně tak zvládla generálku na důležitý zápas kvalifikace na mistrovství světa proti Estonsku. S asijským soupeřem neměli Češi v domácím prostředí žádné problémy, pět ze sedmi gólů nastříleli ale až ve druhé půli. Dvakrát se trefil Jakub Pešek a Jan Sýkora, mezi střelce se zapsali i Antonín Barák, Tomáš Souček a Filip Novák.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Pešek v dresu české reprezentace

Jakub Pešek v dresu české reprezentace | Foto: David W Černý | Zdroj: Reuters

Česko se s asijským soupeřem utkalo poprvé ve své samostatné historii. Asistent trenéra Jiří Chytrý, který na lavičce v Olomouci nahradil nemocného Jaroslava Šilhavého, poslal do hry očekávanou základní sestavu. Otazníky na brankářském postu a hrotu útoku vyřešil nasazením Aleše Mandouse a Michaela Krmenčíka ze Slavie.

Bude Křetínský řešit stejný problém jako Red Bull? Soutěže UEFA nesmí hrát týmy se stejným majitelem

Číst článek

Od první minuty byl na Andrově stadionu jasně zřetelný rozdíl v kvalitě obou týmů, hráči Kuvajtu si prakticky nezahráli na polovině soupeře. Svůj tlak ale Češi dlouho nedokázali přetavit v góly, několik šancí skončilo na brankáři soupeře a Tomáš Souček trefil zpoza vápna tyčku. Až ve 26. minutě předložil Vladimír Coufal míč do vápna před Antonína Baráka a ten poslal národní tým do vedení.

Barák mohl během poločasu klidně nastřádat hattrick, proti byl ale kuvajtský brankář Khaled Al Rashidi. Brankářská jednička podržela svůj tým i těsně před poločasem při pokusu Krmenčíka, k jeho neštěstí se míč dostal k Jakubu Peškovi a křídelník Sparty už nemohl mít s doklepnutím balonu do prázdné brány žádný problém. 

Pytel s góly se roztrhl hlavně v druhém poločase. Po návratu z kabin uběhlo jen 50 vteřin a český tým se trefil potřetí. Krmenčík nezištně předal míč Peškovi a ten zblízka opět potvrdil dobrou formu z klubu. A statistiky mohl mít agilní křídelník ještě lepší, radost z hattricku mu ale kvůli faulu vzal rozhodčí.

Zvažoval konec kariéry, teď je v reprezentaci. Panák si tři měsíce po návratu vysloužil premiérovou nominaci

Číst článek

K demolici soupeře, který za zápas ani jednou nevystřelil na bránu, se přidal i Souček, když se v 56. minutě po centru z levé strany trefil tradičně hlavou. O chvíli později se pak přesně do vzdálenějšího dolního rohu brány trefil střídající obránce Filip Novák – 5:0.

Další obří šance Nováka zůstala na tyči. I přesto se diváci v promrzlé Olomouci dočkali dalších gólů. Navrátilec do reprezentace Jan Sýkora si parádně zasekl soupeře a pravou nohou vstřelil svou první reprezentační branku od roku 2017. Dílo dokonal ten samý hráč, když doklepl do sítě hlavou míč na zadní tyči.

Česká republika porazila Kuvajt 7:0 a počtvrté ve své samostatné historii vyhrála o sedm branek. Svěřenci trenéra Šilhavého tak do úterního zápasu s Estonskem, ve kterém budou bojovat o baráž mistrovství světa, půjdou dobře naladění.

ČR - Kuvajt 7:0 (2:0)

Branky: 45. a 46. Pešek, 83. a 88. Sýkora, 26. Barák, 57. Souček, 60. Novák. Rozhodčí: Kralovič - Štrbo, Ferenc (všichni SR). Bez karet. Diváci: 5367.

Sestavy:

ČR: Mandous - Coufal, Zima, Brabec, Matějů (46. Novák) - Souček, Sadílek (61. Král) - Masopust (72. Kopic), Barák (72. Sýkora), Pešek (61. Vydra) - Krmenčík (61. Kuchta). Trenér: Chytrý.

Kuvajt: Ch. Rašídí - Dusárí, Harbí, Chálid Fazlí II (67. Mahrán), F. Rašidí, Kalláf - Daští (46. Rizá), Džazá (82. Huvaidí), Utaibí (46. Faníní) - J. Rašídí (46. Burslí), A. Rašidí (61. Mutavá). Trenér: González.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme