V české fotbalové nominaci na Ligu národů nechybí žádná z opor, z Indonésie přiletí i Kúdela

V nominaci české fotbalové reprezentace na zářijové poslední dva zápasy skupiny A Ligy národů proti Portugalsku a ve Švýcarsku je i obránce Ondřej Kúdela z Persije Jakarta. Do národního týmu se vrací klíčový útočník Patrik Schick, který při minulém červnovém srazu chyběl kvůli zranění.

Praha (Aktualizováno: 13:02 13. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick.

Patrik Schick. | Foto: Tim Rehbein | Zdroj: Reuters

Tentokrát trenérovi nechybí žádná z opor působících v nejlepších evropských soutěžích. Své první minuty v letošní Lize národů si tak připíše Patrik Schick, který se na začátku sezony trefil v trápícím se Leverkusenu dvakrát. Nechybí ani jeho spoluhráč Adam Hložek, který zatím na první bundesligový zásah čeká. 

Návrat do historie a velký lev na přední straně, fotbalová reprezentace představila nové dresy

Číst článek

Fit je i duo Tomáš Souček a Vladimír Coufal z anglického West Hamu nebo hráči z italské Serie A – David Zima z Turína a Antonín Barák z Fiorentiny. Šilhavý možná trochu překvapivě opět ukázal i na pětatřicetiletého obránce Ondřeje Kúdelu, který po letním konci ve Slavii působí v indonéské Jakartě.

Máme komplikace se středními obránci. Ondru známe dobře. I když zmizel z očí, tak ho přes video sledujeme. Hraje všechny zápasy, i když můžeme polemizovat nad kvalitou soutěže. V minulosti ukázal své kvality, tak jsme ho povolali,“ uvedl na tiskové konferenci Šilhavý.

Ve dvacetičlenné nominaci se nedostalo na nejlepšího střelce české ligy Stanislava Tecla nebo Alexe Krále z německého Schalke. V nominaci také není žádný úplný nováček. Kouč Šilhavý ale ještě dodatečně plánuje povolat tři hráče.

Kvůli zranění stále scházejí dlouhodobí marodi obránci Jan Bořil, David Hovorka, Ondřej Čelůstka a Tomáš Petrášek, defenzivní univerzál Ladislav Krejčí mladší a útočník Matěj Vydra. Mezi náhradníky je defenzivní univerzál Tomáš Holeš, který má aktuálně zdravotní potíže, ale není vyloučeno, že by ho Šilhavý ještě dodatečně povolal.

Do nominace zařadil i Jankta, který po letním příchodu do Sparty zatím nemá ideální formu.

„Jankto je tu s námi od začátku. Souhlasím, že nemá oslnivou formu. Vždy, když tu byl, tak jsme se na něj mohli spolehnout a odehrál zápasy dobře. Proto je v nominaci,“ řekl Šilhavý.

„Na soupisce jsou většinou hráči, kteří mají něco za sebou. Hrajeme o hodně. Na nějaké zkoušení budeme mít prostor při listopadovém srazu, kdy jsou dva přípravné zápasy,“ dodal Šilhavý.

Šilhavého svěřenci se sejdou poprvé od začátku nové klubové sezony. Nejprve 24. září v pražském Edenu přivítají Portugalsko a o tři dny později se představí ve Švýcarsku.

Po čtyřech z šesti zápasů skupiny patří českému týmu třetí místo s náskokem jednoho bodu před Švýcarskem. Nejhorší celek tabulky sestoupí v Lize národů do úrovně B.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme