Čeští fotbalisté začnou druhý ročník Ligy národů podle původního plánu 4. září utkáním se Slovenskem

Čeští fotbalisté začnou druhý ročník Ligy národů podle původního harmonogramu 4. září na Slovensku. Evropská fotbalová unie UEFA v pátek na svém webu zveřejnila rozpis všech zápasů. Lehce se pouze posunuly říjnové a listopadové termíny, kde mužstva odehrají tři zápasy místo tradičních dvou. UEFA na podzimní měsíce přesunula play-off o evropský šampionát, ostatní týmy včetně českého proto čekají přípravná utkání.

Nyon (Švýcarsko) (Aktualizováno: 19:19 26. 6. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

7) Česko - Kosovo 2:1. V klíčovém duelu s největším konkurentem v boji o druhé postupové místo přivítali Češi v Plzni Kosovo. Po solidní první půli, v níž byli Češi o něco lepším týmem, přišel po přestávce šok, když hosté z ojedinělé akce šli do vedení. Pak se ale během osmi minut trefili Alex Král s Ondřejem Čelůstkou, a tak mohl národní tým slavit zasloužené vítězství i postup na Euro.

Lehce se pouze posunuly říjnové a listopadové termíny zápasů české reprezentace, kde mužstva odehrají tři zápasy místo tradičních dvou | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

Podle předsedy Fotbalové asociace ČR Martina Malíka zatím není kvůli současným omezením ohledně koronaviru jasné, s kým se reprezentace v přípravných duelech utká. Aktuálně je česká strana v kontaktu s Rakouskem.

Kouč Šilhavý povede českou fotbalovou reprezentaci i příští rok. Smlouva mu byla prodloužena automaticky

Číst článek

Svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého čeká v Lize národů systémem doma-venku šest utkání, skupiny se budou hrát od 3. září do 18. listopadu. Soutěž nahrazuje přípravné zápasy a reprezentacím také dává dodatečnou šanci zabojovat o účast na závěrečných turnajích. Tentokrát budou ve hře dvě místa v play off o mistrovství světa 2022 v Kataru.

Program skupiny B2 fotbalové Ligy národů

4. září: 20:45 Slovensko - ČR, Skotsko - Izrael,

7. září: 20:45 ČR - Skotsko, Izrael - Slovensko,

11. října: 20:45 Izrael - ČR, Skotsko - Slovensko,

14. října: 15:00 Skotsko - ČR, 20:45 Slovensko - Izrael,

15. listopadu: 20:45 ČR - Izrael, 15:00 Slovensko - Skotsko,

18. listopadu: 20:45 ČR - Slovensko, Izrael - Skotsko.

Kromě Slovenska potkají Češi v Lize národů Skotsko a Izrael, které jsou možnými soupeři národního týmu na mistrovství Evropy 2021. Oba týmy se společně s Norskem a Srbskem střetnou v play off o poslední volné místo v „české“ skupině, kde jsou ještě Chorvatsko a Anglie.

Šilhavého celek se měl původně představit 8. října v Izraeli a o tři dny později ve Skotsku. Podle nově zveřejněného programu se v Izraeli bude hrát 11. října a ve Skotsku 14. října.

Pouze o den se posunuly listopadové termíny. Doma s Izraelem se Češi utkají 15. listopadu a o tři dny později zakončí skupinu se Slovenskem. Přesná místa konání zatím nebyla zveřejněna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme