Nominace bez nováčků. Šilhavý do reprezentace povolal Kuchtu, střelec Schick chybí kvůli zranění

V nominaci české fotbalové reprezentace na listopadové zápasy s Kuvajtem a Estonskem není žádný úplný nováček. Trenér Jaroslav Šilhavý povolal i útočníka Jana Kuchtu ze Slavie či defenzivního univerzála Davida Pavelku ze Sparty, naopak kvůli zranění schází hlavní ofenzivní opora Patrik Schick. Ve výběru je zatím 22 hráčů, jedno místo ještě trenér doplní později.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:22 3. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuchta

Jan Kuchta | Zdroj: Reuters

Český tým nejprve 11. listopadu odehraje v Olomouci přípravný zápas s Kuvajtem a o pět dní později nastoupí v Praze proti Estonsku k poslednímu utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa v příštím roce v Kataru. Reprezentanti figurují na druhém místě tabulky před třetím Walesem, který má ale jeden duel k dobru.

Schick české reprezentaci zřejmě v listopadu nepomůže, útočník si poranil vazy v kotníku

Číst článek

Přímo na šampionát postoupí pouze vítěz skupiny, jímž s největší pravděpodobností bude Belgie. Týmy na druhých pozicích čeká play-off, kde se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají skoro jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Trenér Šilhavý, v den nominace slavící 60. narozeniny, byl v minulých dnech lehce nemocný a z preventivních důvodů chyběl na nominační tiskové konferenci. Na reprezentační sraz v příštím týdnu bude v pořádku. Tým se sejde v pondělí.

Útočník Leverkusenu Schick si na konci října poranil vazy v kotníku a podle prvních odhadů má být mimo hru několik týdnů. Ze zdravotních důvodů reprezentaci scházejí i křídelní hráč Jakub Jankto, obránci Jan Bořil, Pavel Kadeřábek a Ondřej Kúdela či defenzivní univerzál Tomáš Holeš. Naopak oproti říjnovému srazu se vracejí bek Vladimír Coufal a slávisté Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem.

„Nominace byla ovlivněna zdravotním stavem, museli jsme se vypořádat s některými absencemi. Ale i tak budeme mít k dispozici silný a zkušený tým, nominovali jsme další kluky. Naším jednoznačným cílem je zvládnout oba zápasy,“ uvedl asistent trenéra Jiří Chytrý, který na tiskové konferenci zastoupil Šilhavého.

Tým doplní útočník

Česká reprezentace se bez Schicka bude spoléhat na nominovanou dvojici útočníků Matěje Vydru a Jana Kuchtu. Trenéři ale ještě nominaci o jedno jméno doplní, podle asistenta hlavního kouče Jiřího Chytrého se k týmu později připojí ještě další útočník.

„Aktuálně to je asi někdo z trojice Tomáš Pekhart, Michael Krmenčík a Milan Škoda. Všichni víme, že Patrik je naším nejefektivnějším hráčem a nejlepším střelcem, takže chybět bude. Ale věříme, že kluci, kteří tam budou, ho dokážou nahradit,“ řekl Chytrý.

mich, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme