Šilhavý do fotbalové reprezentace povolal Kúdelu i nováčka Havla, Schick chybí kvůli červené

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý povolal na zářijové duely kvalifikace mistrovství světa s Běloruskem a v Belgii a následné přípravné utkání s Ukrajinou i nováčka Milana Havla, obránce Viktorie Plzeň. Do národního týmu se po odpykání desetizápasového trestu za údajnou rasistickou urážku protihráče v březnovém osmifinále Evropské ligy vrací slávistický stoper Ondřej Kúdela.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 14:19 24. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý | Zdroj: Reuters

Šilhavý zatím nominoval 20 hráčů, další trojici ještě plánuje doplnit. V nominaci mimo jiné schází v poslední době nejlepší český útočník Patrik Schick. Autor pěti branek na nedávném evropském šampionátu si odpyká disciplinární trest za vyloučení v březnovém utkání ve Walesu v rámci světové kvalifikace, kterou na rozdíl od kontinentálního mistrovství řídí FIFA.

Přestup potvrzen. Jankto po šesti letech opouští Itálii, zahraje si za španělské Getafe

Číst článek

Šilhavého trápí velká marodka. Ze zdravotních důvodů scházejí dlouhodobí marodi záložník Lukáš Provod či obránce David Hovorka, další bek Pavel Kadeřábek se kvůli problémům s lýtkem omluvil Šilhavému pro celý podzimní program.

Kvůli zranění chybějí i brankář Jiří Pavlenka, obránce Ondřej Čelůstka, záložníci Lukáš Masopust a Petr Ševčík a útočníci Michael Krmenčík s Tomášem Pekhartem. Kapitán Vladimír Darida po Euru ukončil reprezentační kariéru.

„Nominace není úplná, čekáme do poslední chvíle. Někteří hráči jsou na hraně, jestli budou moci, nebo ne. Naši pohároví zástupci hrají ve čtvrtek a ještě jedno ligové kolo před srazem,“ řekl na tiskové konferenci Šilhavý.

„Jména absentujících hráčů hovoří za vše, změn tam bude dost. Ale musíme to brát jako fakt. Zase dostanou šanci třeba Milan Havel jako úplný nováček nebo další. Milan podává opakovaně výborné výkony. Při absenci Pavla Kadeřábka jsme se rozhodli pro něj,“ dodal Šilhavý.

Národní celek 2. září přivítá v Ostravě Bělorusko, o tři dny později nastoupí na hřišti lídra žebříčku reprezentací FIFA Belgie a zápasový blok uzavře 8. září přípravným utkáním s Ukrajinou v Plzni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme