Fotbalová reprezentace na podzim přivítá v Praze Severní Irsko. Ve hře ale byla i Argentina

Čeští fotbaloví reprezentanti vyplní jediný volný podzimní termín domácím přípravným zápasem se Severním Irskem. Ostrovního soupeře přivítají 14. října a hrát se bude v Praze. Informoval o tom předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace si za soupeře na přípravný zápas před mistrovstvím Evropy zvolila Severní Irsko. (ilustrační foto)

Fotbalová reprezentace si za soupeře na přípravný zápas před mistrovstvím Evropy zvolila Severní Irsko. (ilustrační foto) | Zdroj: Pixabay | Licence Pixabay,©

Ve hře bylo několik soupeřů. Asociace byla na začátku roku v kontaktu například i s Argentinou, která chtěla hrát s českou reprezentací už v březnu. Kvůli požadavku na stadion pro nejméně 30 tisíc lidí, který v Česku není, tehdy dostala přednost Brazílie. Národní tým s „Kanárky“ 26. března v Edenu prohrál 1:3.

Sparta i reprezentace budou čtyři měsíce bez kapitána. Fotbalista Dočkal je po operaci achilovky

Číst článek

„Pro ten podzimní termín jsme měli k dispozici několik možností. I po diskusích s trenéry a realizačním týmem jsme dospěli k názoru, že Severní Irsko je tím vhodným kandidátem,“ řekl novinářům Malík.

„Se zástupci Severního Irska jsme jednali delší dobu a jsem rád, že teď už tento zápas můžu oznámit. Chceme hrát v Praze, protože to byl jeden z požadavků soupeře,“ dodal.

Se Severním Irskem se reprezentanti utkají tři dny po domácím duelu kvalifikace mistrovství Evropy s Anglií, které národní tým v úvodu skupiny podlehl v březnu ve Wembley vysoko 0:5. V červnu reprezentanti v druhém a třetím zápase kvalifikace přivítají Bulharsko a Černou Horu.

Bilance ve prospěch Čechů

Se Severním Irskem se český tým v samostatné historii dosud utkal šestkrát s bilancí dvou výher, tří remíz a jedné porážky. Podlehl mu pouze v posledním zápase venku 0:2 předloni při neúspěšné světové kvalifikaci. Předtím reprezentace s ostrovním soupeřem třikrát za sebou remizovala bez branek.

„Jsem rád, že narazíme na soupeře, který nás opravdu prověří. Budeme se samozřejmě snažit vzájemnou bilanci vylepšit. Ale v tuhle chvíli je to ještě daleko a já teď myslím jen na červnovou kvalifikaci proti Bulharsku a Černé Hoře,“ uvedl reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme