‚Tenhle mančaft má v sobě kouzlo.‘ Fotbalisté chtějí na úspěšném Euru stavět, další cíl je mistrovství světa

Snili o tom, že poletí na semifinále do Londýna. Místo toho se čeští fotbalisté ze čtvrtfinále mistrovství Evropy v Baku vrátili domů do Prahy, protože pro ně turnaj po porážce 1:2 s Dánskem skončil. Na výsledcích z uplynulého Eura ale rozhodně mohou v budoucnu stavět.

Baku Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté se radují z gólu

Čeští fotbalisté se radují z gólu | Zdroj: Reuters

Hlavní českou hvězdou Eura byl útočník Patrik Schick. Kromě penalty proti Chorvatsku dal ještě čtyři branky ze hry, netrefil se jen proti Anglii. Stále je mu teprve 25 let, pokud mu tedy vydrží zdraví, může ještě gólů na velkých turnajích nasázet spoustu. Slušnou perspektivu má i velká většina jeho spoluhráčů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká reprezentace chce stavět na úspěchu z letošního Euru i do budoucna. Více v příspěvku Jana Suchana

„Máme celkem mladý kádr, takže je to další skvělá zkušenost. I tahle porážka nám něco dá. A teď máme před sebou další cíle,“ připomněl Schick pro Radiožurnál, že už za rok a půl čeká fotbalisty mistrovství světa v Kataru.

A může u toho být klidně i většina současného kádru. Vždyť přes třicet let je z opor jen gólmanu Tomáši Vaclíkovi a obránci Ondřeji Čelůstkovi.

„Tenhle mančaft ukázal, že má v sobě kouzlo. Takže věřím, že se bude dál zlepšovat. A to i i v kvalifikaci, abychom se podívali na mistrovství světa do Kataru,“ řekl Vladimír Darida směrem k šampionátu, který se hraje už na konci příštího roku.

Konec reprezentačního kapitána. Darida už za národní tým nenastoupí, chce se víc věnovat rodině

Číst článek

Sám u toho nebude, protože oznámil konec reprezentační kariéry. Což je ve třiceti letech poměrně brzy, ale třeba už českou fotbalovou reprezentaci do té doby víc občerství někteří nadaní mladíci.

„Pořád se to vyvíjí - někdo skončí a zase naskočí mladší. Už tady s námi byli, i když třeba nedostali tolik prostoru. Zima, Sadílek, Hložan... Máme nástupce i náhradu za zkušenější hráče,“ zmínil trenér Jaroslav Šilhavý vedle dvacetiletého obránce Slavie Davida Zimy a dvaadvacetiletého univerzála z Eindhovenu Michala Sadílka i sparťanského útočníka Adama Hložka, kterému je stále teprve osmnáct let.

Prostor pro zlepšení vidí i obránce Vladimír Coufal. „Musíme vyladit útočnou fázi, pořád můžeme být lepší. Věřím, že to nebyl strop tohohle týmu,“ podotkl po vyřazení českého národního týmu ve čtvrtfinále fotbalového Eura.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme