Očkovaní a lidé po covidu mohou od srpna zaplnit stadiony, šéf Slavie Tvrdík zve na Ligu mistrů

Sportovní zápasy a kulturní akce venku smí od neděle 1. srpna s ohledem na zlepšení situace kolem epidemie covidu-19 navštívit 7000 diváků venku, uvnitř 3000. Až do plné kapacity hal a stadionů mohou počet diváků doplnit lidé s dokončeným očkováním proti covidu-19 nebo ti, kteří nemoc prodělali v posledních 180 dnech. V pondělí to novinářům řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion pražské Slavie

Stadion pražské Slavie | Foto: Repro Twitter

Aktuálně mohlo na sportovní a kulturní akce venku 5000 a uvnitř 2000 lidí, kteří prodělali ve vymezeném období covid-19, mají dokončené očkování nebo se prokázali testem. Limity se nově zvýší na 7000 venku a 3000 uvnitř.

Zbytek kapacity v halách i na venkovních stadionech ale mohou organizátoři zaplnit lidmi, kteří jsou očkovaní nebo nemoc v posledních 180 dnech prodělali. Tato možnost ale neplatí pro lidi s testem, řekl ČTK Vojtěch.

Opatření ocenil předseda představenstva fotbalové Slavie Praha Jaroslav Tvrdík, klub ho plánuje využít mimo jiné 10. srpna pro svou odvetu 3. předkola Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť, či Žalgirisem Vilnius.

Prani se stava realitou. 10. srpna 2021 na 3. predkolo Ligy mistru muze byt plny stadion. Klub muze pro ockovane plus pro osoby s prodelanym covidem v poslednich 6 mesicich nabizet vstupenky do plne kapaciy stadionu! Podobne i ligove zapasy. Prodej zacne jiz tento tyden.

18:15 – 26. 07. 2021

29 1347

„Klub může pro očkované, plus pro osoby s prodělaným covidem v posledních šesti měsících nabízet vstupenky do plné kapacity stadionu! Podobně i ligové zápasy. Prodej začne již tento týden,“ uvedl na twitteru.

Kabinet podle Vojtěcha k změně řady opatření, která se týkají především volnočasových aktivit, přistoupila kvůli epidemické situaci. Ta stagnuje, do jisté míry se dokonce zlepšuje, konstatoval.

„Nepozorujeme negativní aspekty v případě počtu pozitivních případů či hospitalizací, takže jsme se rozhodli od 1. srpna přijmout další rozvolňovací balíček,“ uvedl.

Týkat se bude například i počtu sportovců, kteří se mohou současně věnovat přípravě. „Ruší se omezení, bylo tam 50 osob, teď tedy bez omezení,“ shrnul Vojtěch.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme