Absence Schicka mu zvýšila šanci na rekordní debut v reprezentaci. ‚Milník je motivace,‘ přiznává Hložek

Adam Hložek může v pátek večer přepsat historii českého fotbalu. Pokud útočník Sparty nastoupí do utkání Ligy národů na Slovensku, stane se nejmladším hráčem se startem v reprezentačním A-týmu. Ve věku osmnácti let, jednoho měsíce a deseti dnů.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek (uprostřed) na tréninku české fotbalové reprezentace

Adam Hložek (uprostřed) na tréninku české fotbalové reprezentace | Foto: FAČR | Zdroj: ČTK

Při rozhovorech s novináři ještě působí trochu nesměle, na fotbalových trávnících ale Adama Hložka žádný ostych nesvazuje. Ve sparťanském áčku nastupuje rodák z Ivančic od 16 let a postupně se vypracoval v jednu z opor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Adam Hložek může přepsat historické tabulky české reprezentace. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

V posledních měsících Hložek táhl reprezentační jednadvacítku, odkud si ho trenér Šilhavý vytáhl do áčka. Rekord historicky nejmladšího hráče národního týmu Jana Poláka může osmnáctiletý talent překonat o čtyři dny.

„Musím říct, že na tento milník jsem se koukal. Je to určitě motivace. Je krásné tu být a vidět všechny ty hráče, na které jsem se ještě dva roky zpátky koukal v televizi,“ přiznává pro Radiožurnál Adam Hložek, kterému k premiéře v reprezentačním áčku může pomoct i neúčast útočné jedničky Patrika Schicka.

Vybojovaná pozvánka

„Adam tu určitě není kvůli rekordu, řekl si o nominaci svými výkony. Absence Patrika mu dala větší naději nastoupit, ale ještě přemítáme, jestli nastoupí od začátku, či půjde z lavičky, nebo až v tom druhém zápase,“ říká k Hložkově možnému debutu trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

Kvality mladého útočníka ze společného působení ve Spartě dobře zná i kouč slovenské reprezentace Pavel Hapal.

Na Slovensko bez opor. Souček a Schick jsou v karanténě, reprezentaci opustil i brankář Kolář

Číst článek

„Jako první trenér jsem ho postavil za A-tým Sparty. Bylo to v přátelském utkání. Hrál za nás sice jen krátce, nějakých 20 minut. Ale v kádru jsem ho měl, i když byl po nějakém vážnějším zranění. Budu mu jen přát, pokud nastoupí. Samozřejmě si přeji, ať nám nedá gól. A ten výkon nemusí mít až tak kvalitní,“ doufá Hapal.

„Hložek je velice dobrým a talentovaným hráčem a já jsem rád, že se takoví rodí,“ dodává trenér slovenského výběru.

Utkání českých fotbalistů na Slovensku začne ve 20.45 hodin. Sledovat ho můžete živě v online reportáži na serveru iROZHLAS.cz, nebo poslouchat přímý přenos na stanici Český rozhlas Radiožurnál.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme