Lvíčata vstup do kvalifikace zvládla. ‚Je to jen začátek, čeká nás dlouhá cesta,‘ upozorňuje Suchopárek

Česká fotbalová reprezentace porazila v kvalifikaci mistrovství Evropy do 21 let Albánii vysoko 4:0. Trenér Jan Suchopárek odjížděl z Českých Budějovic naprosto spokojený, jeho tým získal v úvodních dvou duelech kvalifikace plný počet bodů.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kryštof Daněk v utkání proti Albánii

Kryštof Daněk v utkání proti Albánii | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

„Máme před sebou ještě dlouhou cestu, je to jen začátek. Hráli jsme dva zápasy, ve kterých jsme museli vyhrát,“ podotkl po utkání s Albánií trenér českého výběru Jan Suchopárek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová jednadvacítka vyhrála i druhý kvalifikační duel. Více v příspěvku Kamila Jáši

Česká reprezentace dala v prvním poločase tři góly, postupně se trefili Tomáš Ostrák, Daniel Fila a Kryštof Daněk. Po změně stran přidal pojistku Pavel Šulc. O vítězi nikdo nepochyboval a vydařené akce dostaly do varu i jihočeské publikum.

Podporu z hlediště ocenil i kouč Suchopárek. A v pochvalách mohl pokračovat, i když dobře věděl, že první dva góly albánský brankář Marco Alia českým fotbalistům svými chybami daroval.

„Pomohl nám i brankář soupeře, ale na druhou stranu to naši hráči dohrávali. V tréninku na kluky apelujeme, aby doráželi a dobíhali jakoukoliv situaci v obou pokutových územích,“ řekl Suchopárek.

Fotbalová jedenadvacítka rozstřílela Albánii 4:0, v kvalifikaci mistrovství Evropy zůstává stoprocentní

Číst článek

Skóre mohlo být klidně vyšší, kdyby čeští mladíci proměnili další vyložené příležitosti.

„Je to otázka kvality. Měli jsme občas zachovat klidnější hlavu a ještě jsme mohli nějaké góly přidat,“ řekl Kryštof Daněk.

Olomoucký záložník si po utkání užil nevšední děkovačku. Hráči prošli okolo hlavní tribuny a poděkovali nadšeným příznivcům.

„Sám jsem nečekal, že přijde tolik lidí. Měli jsme super kotel, bylo tu spoustu diváků. Před plným hledištěm se hraje určitě lépe,“ dodal autor jednoho z gólů Daněk.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme