Čeká nás typický ostrovní fotbal, ví Souček. Šilhavý chce druhé místo i kvůli nasazení v baráži

České fotbalisty v pátek čeká klíčový zápas kvalifikace mistrovství světa. V pražském Edenu nastoupí proti Walesu, který je největším soupeřem národního týmu v boji o druhé místo ve skupině. Právě tato příčka zajišťuje účast v baráži o postup na šampionát.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: Nicolò Campo/Sipa USA | Zdroj: Reuters

„Zápas bude o druhé místo, které si přejeme, abychom měli v baráži co nejlepší výchozí pozici. Wales to má úplně stejně,“ řekl reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté nastoupí v pražském Edenu proti Walesu. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Národní tým je v tabulce své skupiny aktuálně druhý, od třetího Walesu ale Čechy dělí pouze lepší skóre. Ostrované mají navíc jeden zápas k dobru. Březnové utkání v Cardiffu vyšlo lépe domácím, kteří díky gólu Daniela Jamese vyhráli 1:0.

„Bude to zase typický ostrovní fotbal. Věřím, že se ponaučíme z našich chyb. U nich jsme neproměnili šance a oni nás potrestali,“ uvědomuje si kapitán českého výběru Tomáš Souček.

V kvalifikaci mistrovství světa bude národní tým o druhé místo ve skupině ještě bojovat, i přesto má ale účast v baráži o šampionát téměř jistou díky vítězství ve skupině Ligy národů. Z ní se do play-off o postup na turnaj v Kataru dostanou dva nejlepší vítězové skupin, kteří v klasické kvalifikaci neskončí do druhého místa.

„I kvůli lidem budeme hrát o vítězství. Během zápasu nikdo nepřemýšlí o tom, že by snad měl něco v kapse. Jde i o nasazení, z druhého místa bychom byli nasazení a pravděpodobně bychom hráli barážový duel doma,“ vysvětlil Šilhavý.

Utkání českých fotbalistů proti Walesu začne ve 20.45 a server iROZHLAS.cz nabídne ze zápasu online reportáž. Radiožurnál i Radiožurnál Sport odvysílají utkání v přímém přenosu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme