Nový majitel Chelsea chce v Premier League zavést utkání hvězd. Klopp se proti tomu vymezil

Nový majitel fotbalové Chelsea Todd Boehly chce v anglické lize zavést Utkání hvězd jako v zámořských soutěžích. Podle jeho návrhu by proti sobě hrály výběry z klubů ze severu a jihu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 19:21 14. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident UEFA Aleksander Čeferin a majitel Chelsea Todd Boehly na utkání Ligy mistrů mezi Chelsea a Dinamem Záhřeb

Prezident UEFA Aleksander Čeferin a majitel Chelsea Todd Boehly na utkání Ligy mistrů mezi Chelsea a Dinamem Záhřeb | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

„Lidé neustále mluví o tom, že fotbalová pyramida potřebuje peníze. Myslím, že v tomhle by se Premier League mohla od amerických sportů poučit,“ citovala Boehlyho agentura AFP.

Chelsea už našla náhradu za odvolaného Tuchela. Londýnský klub přebírá trenér Potter

Číst článek

„Baseballová MLB na dvou dnech Utkání hvězd vydělala 200 milionů dolarů. Myslím, že tady by takový zápas Severu proti Jihu šel také hravě udělat,“ uvedl Boehly, který Chelsea koupil letos v květnu.

U trenéra konkurenčního Liverpoolu Jürgena Kloppa se však nápad nesetkal s velkým nadšením. „No, to netrvalo dlouho. Až pro ten jeho zápas najde volný termín, tak ať mi zavolá,“ řekl německý kouč.

„Zjevně si neuvědomuje, že v Americe na rozdíl od nás mají soutěže čtyřměsíční přestávky, takže si rádi zasportují bokem. Co bude příště? Bude po nás chtít, abychom hráli s Harlem Globetrotters?“ dodal Klopp a narážel na americký basketbalový tým, který hraje exhibiční zápasy.

Také si myslí, že dát dohromady hráče z týmů velkých rivalů by nemuselo dělat dobrotu. „Opravdu chce, aby spolu hráli kluci z londýnských klubů? Nebo hráči z Manchesteru United, Evertonu, Liverpoolu a Newcastlu?“ prohlásil.

Myšlenku Utkání hvězd naopak okamžitě nezavrhli v italské Serii A. „Zaslouží si to pozornost. Projekt prostudujeme a kluby se na shromáždění budou moci vyjádřit k plusům a minusům,“ řekl agentuře ANSA prezident italské ligy Lorenzo Casini.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme