Tuchel potvrdil odchod klíčového stopera Rüdigera, Chelsea nemůže kvůli sankcím prodlužovat smlouvy

Fotbalový obránce Antonio Rüdiger opustí podle trenéra Thomase Tuchela po sezoně londýnskou Chelsea. Německému obránci vyprší na konci června smlouva a londýnský klub nemůže kvůli sankcím uvaleným na majitele Romana Abramoviče obnovovat kontrakty. Podle spekulací britských médií se devětadvacetiletý hráč již ústně domluvil na čtyřleté smlouvě s Realem Madrid.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonio Rüdiger s koučem Thomasem Tuchelem

Antonio Rüdiger s koučem Thomasem Tuchelem | Foto: DAVID KLEIN | Zdroj: Reuters

„Situace je taková, že Antonio chce z klubu odejít. Informoval mě o tom v soukromém rozhovoru,“ řekl Tuchel pro Sky Sports. „Dali jsme do toho všechno, já i klub. Kvůli dalším věcem okolo jsme ale už nemohli více bojovat,“ doplnil německý trenér.

Messiho famózní trefa zajistila PSG ligový titul. Hráči slaví, fanoušci požadují odchod prezidenta

Číst článek

Ruský majitel Abramovič má po únorovém vpádu ruských vojsk na Ukrajinu z nařízení britské vlády zmražený majetek a klub funguje v omezeném režimu. Vedle obnovování smluv nesmí ani prodávat či kupovat hráče a má pozastavený prodej vstupenek pro domácí fanoušky.

„Bez sankcí bychom alespoň mohli (v jednání s Rüdigerem) dál bojovat, ale takhle máme svázané ruce. Nebereme to ale osobně. Je to jeho rozhodnutí. Je naší klíčovou postavou a zůstane to tak až do konce sezony. Je to ale zklamání,“ řekl Tuchel.

Londýnský klub hledá nového vlastníka, nabídky předložila již tři konsorcia. „Bylo by to ideální, kdyby se převzetí klubu podařilo co nejdříve, ale když posekáte trávu, také chvíli trvá, než doroste,“ řekl Tuchel. „V posledních týdnech jsme se snažili soustředit na to, co můžeme ovlivnit, a to jsou jen naše další zápasy,“ uvedl trenér třetího týmu anglické ligy.

Devětadvacetiletý obránce Rüdiger přišel do Chelsea v roce 2017 z AS Řím. V dresu Blues vyhrál Anglický pohár, Ligu mistrů, Evropskou ligu, Superpohár UEFA a mistrovství světa klubů. Teď by se měl podle deníku Daily Mail stěhovat do Španělska.

Vedle Rüdigera vyprší smlouva na konci sezony také jeho spoluhráčům Cesaru Azpilicuetovi a Andreasi Christensenovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme