Dali mi pěstí a vytáhli na mě nůž, říká napadený rozhodčí Hanzlík. Případem se už zabývá policie

Nadávky, vyhrožování a dokonce i úder pěstí. To všechno zažil sudí Matyáš Hanzlík v utkání pražské 1. B třídy mezi Jižním městem Chodov a Klánovicemi. Případem už se zabývá policie. Chodovskému klubu, jeho hráčům i fanouškům hrozí pokuty. Ve čtvrtek proběhne zasedání Disciplinární komise Pražského fotbalového svazu, kde se rozhodne.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační fotografie

(ilustrační foto) | Foto: IMAGO/Sebastian Räppold/Matthias Koch | Zdroj: Reuters

„Nejdřív mě jeden z diváků kopnul do nohy, tak jsem se otočil. A když jsem se otočil zpátky do směru své chůze, tak jsem dostal pěstí,“ popisoval incident napadený rozhodčí Matyáš Hanzlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si napadeného rozhodčího Matyáše Hanzlíka v reportáži Vojtěcha Šilhana.

„Potom jsem periferně zahlédl, jak někdo drží nůž a v tu chvíli mě polili. Někdo mě tam chtěl trefit půllitrem, ale naštěstí mu to sjelo.“

Zástupci chodovského klubu vydali k incidentu jen tiskové prohlášení. V něm se Hanzlíkovi za chování omluvili, ale v jeho další části zpochybnili přesnost poskytnutých informací. 

„Byť popsané události neodpovídají skutečnému průběhu incidentu, tak je z naší strany tato nepříjemná a neomluvitelná situace zavrženíhodná.“ 

I tak ale Hanzlík po úderu pěstí musel kvůli přetrvávajícím bolestem hlavy na pohotovost, kde mu lékaři po vyšetření doporučili klid a při přetrvávajících komplikacích návštěvu neurologie. 

Případ řeší policie

Přestože Matyáš Hanzlík s dalším napadeným podají trestní oznámení až v průběhu dalších několika hodin, případem už se začala zabývat také pražská policie, jak potvrdila její mluvčí Martina Špryslová.

„Na základě informací uvedených na internetu se daným případem v současné chvíli zabýváme a zjišťujeme, k čemu na místě došlo.“ 

Příští ročník zvládneme bez zahraničních rozhodčích, říká šéf komise Příhoda. Sezonu hodnotí kladně

Číst článek

Stejně jako policie případ řeší i příslušné orgány Pražského fotbalového svazu včetně komise rozhodčích a disciplinární komise, pod jejíž kompetenci spadá případné rozdání trestů. Ty by mohly být rozdány už ve čtvrtek po jejím zasedání v odpoledních hodinách.

„Co se týká uložení trestu, tak nemůžu momentálně spekulovat, protože všichni, kteří byli podezřelí ze spáchání disciplinárních přečinů, mají právo se ve čtvrtek vyjádřit. Pokud uvedou nějaké skutečnosti, které budou důležité a důvodné pro změny našich názorů na dosavadní zjištěné skutečnosti, tak samozřejmě upravíme podle těchto informací i naše výroky,“ uvedl předseda disciplinární komise Pražského fotbalového svazu Richard Beneš.

Podle disciplinárního řádu hráčům domácího týmu hrozí za tělesné napadení v zápase v souvislosti na jeho následcích pokuta až 250 tisíc korun, stejně tak za nadávky s vyhrožováním. Fanouškům hrozí zákaz vstupu na stadion až na pět let a pokuta 50 tisíc korun. Finanční trest pro klub se může vyšplhat až do výše deseti milionů korun. 

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme