Bronz na Copa América bere Kolumbie, v dramatickém zápase přestřílela Peru

Třetí místo na mistrovství Jižní Ameriky obsadili fotbalisté Kolumbie. V utkání o bronz v Brasílii díky dvěma gólům Luise Díaze porazili 3:2 Peru. Vítěznou branku dal čtyřiadvacetiletý útočník ve čtvrté minutě nastavení.

Video Brasília Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Kolumbie slaví vítězství

Fotbalisté Kolumbie slaví vítězství | Foto: Henry Romero | Zdroj: Reuters

Peru se dostalo do vedení jako první, když v závěru prvního poločasu zakončil rychlý protiútok Yoshimar Yotún. Kolumbijci po přestávce ale otočili skóre. Ve 49. minutě využil Juan Cuadrado během přímého kopu toho, že se zeď bránících protihráčů rozestoupila a srovnal na 1:1, na 2:1 poté otočil Luis Díaz, kterého za obranou našel dlouhým výkopem brankář Camilo Vargas.

Jesus rozhodl finále Copy, pak po vyloučení strčil do budky VAR. ‚Pořád se mám co učit,‘ omlouval se

Číst článek

Peru se nevzdalo a vyrovnalo v 82. minutě, postaral se o to Gianluca Lapadula, který před tím za stavu 1:1 trefil břevno. Útočník hrající s ochranou maskou na obličeji si naskočil na rohový kop a hlavičkou dal opět Peruáncům naději.

Prodloužení se ale nekonalo. V nastavení základní hrací doby o vítězství ranou zpoza vápna rozhodl Díaz a čtvrtým gólem se v tabulce střelců dotáhl na vedoucího Argentince Lionela Messiho, který má však k dobru finále s Brazílií.

Kolumbie získala celkově sedmou medaili z mistrovství Jižní Ameriky. Kromě pěti třetích míst má na kontě stříbro z roku 1975 a titul z roku 2001. Peru naopak nedokázalo navázat na stříbro z minulého šampionátu v roce 2019.

Sestřih utkání Kolumbie - Peru

Výsledek mistrovství Jižní Ameriky, zápas o 3. místo:

Kolumbie - Peru 3:2 (0:1)

Branky: 66. a 90.+4 Díaz, 49. Cuadrado - 45. Yotún, 82. Lapadula.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme