Brazilici vstoupili do domácí Copy América vítězně, Bolívii porazili 3:0

Fotbalisté Brazílie v zahajovacím utkání mistrovství Jižní Ameriky zvítězili nad Bolívií 3:0. Úspěšný vstup do Copy América zařídil pořádající zemi dvěma góly ve druhém poločase Philippe Coutinho, v závěru přidal třetí branku střídající Everton.

Sao Paulo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Philippe Coutinho.

Philippe Coutinho. | Foto: Ueslei Marcelino | Zdroj: Reuters

Po vlažném výkonu v prvním poločase si domácí hráči vysloužili pískot fanoušků na stadionu v Sao Paulu, na kterém zůstalo 20 tisíc volných míst. „To bývá normální, že na nás fanoušci pískají. Chtějí, abychom hráli dobře a vyhráli. Byl to těžký zápas, jako vždycky na začátku turnaje. Hlavní bylo vyhrát,“ řekl Coutinho.

Copa América bude bez největší hvězdy, Neymar si v přípravném zápase zranil kotník

Číst článek

Právě barcelonský záložník přinesl 46 tisícům fanoušků na stadionu Morumbi první radost, když v 50. minutě proměnil penaltu nařízenou za ruku bolivijského obránce Adriana Jusina. Brzy nato Coutinho zvýšil na 2:0 hlavou po centru Roberta Firmina. Skóre zápasu uzavřel pět minut před koncem parádní střelou z hranice velkého vápna Everton chvíli po svém příchodu na hřiště.

Na počest stoletého výročí od prvního triumfu na Copě América hráli brazilští fotbalisté v bílých dresech, které oblékli po 69 letech. V minulosti v nich nastupovali pravidelně až do roku 1950, ale po bolestné prohře s Uruguayí v rozhodujícím utkání mistrovství světa je přestali používat a začali nosit žluté dresy.

Brazilci, kteří usilují o první jihoamerický titul od roku 2007, se musejí na šampionátu obejít bez zraněné hvězdy Neymara. Ve skupině A se utkají v dalších zápasech s Venezuelou a Peru.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:
Skupina A:
Brazílie - Bolívie 3:0 (0:0)
Branky: 50. z pen. a 53. Coutinho, 85. Everton.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme