Podmínka a pokuta ve výši téměř 19 milionů eur. Ronaldo pyká za daňové úniky

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo u soudu v Madridu přiznal vinu za daňové úniky z doby působení v Realu. Podle dříve vyjednané dohody dostal současný útočník Juventusu podmíněný trest na 23 měsíců a pokutu ve výši 18,8 milionu eur (zhruba 481 milionů korun).

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo před soudem v Madridu.

Cristiano Ronaldo před soudem v Madridu. | Foto: Manu Fernandez | Zdroj: ČTK/AP

Třiatřicetiletý Ronaldo nebude muset do vězení, protože tresty do dvou let si podle španělských zákonů mohou odsouzení za nenásilné trestné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat na podmínku na svobodě. Pětinásobný držitel Zlatého míče byl podle loňského žebříčku magazínu Forbes s ročním výdělkem 108 milionů dolarů (2,4 miliardy korun) třetím nejlépe placeným sportovcem světa.

Sportovci a spánek: Ronaldo vstává pětkrát denně, Moravec je ranní ptáče a Vondrka to nerad přehání

Číst článek

Ronaldo hrál ještě v pondělí za Juventus ligový zápas proti Chievu. K madridskému soudu v úterý za velkého zájmu médií dorazil se snoubenkou a rozdával úsměvy. V budově soudu se podle očekávání zdržel jen zhruba patnáct minut, protože dohodu vyjednali jeho právníci už loni a zbývalo ji pouze podepsat.

Státní zástupce v roce 2017 obvinil Ronalda z daňových úniků v letech 2011 až 2014 ve výši 14,7 milionu eur. Portugalská hvězda podle úřadů využívala společnosti sídlící mimo Španělsko, aby skryla lukrativní příjmy z osobnostních práv.

Podmínku a pokutu kvůli daňovým únikům ve Španělsku dostali v minulých letech bývalí Ronaldovi spoluhráči z Realu Luka Modrić, Marcelo a jejich trenér José Mourinho. Před třemi lety byl za daňové úniky odsouzen na 21 měsíců také hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme