Přestup léta. Cristiano Ronaldo opouští Real Madrid a bude hrát za Juventus Turín

Na právě vrcholícím světovém šampionátu už Cristiano Ronaldo není, přesto se k němu upírají oči fotbalových fanoušků z celého světa. Třiatřicetiletý Portugalec totiž po devíti letech opouští Real Madrid a nově bude hrát za italský klub Juventus Turín, který už jeho příchod oznámil na svých internetových stránkách. Italský mistr podle médií zaplatí Realu 105 milionů euro (přes 2,7 miliardy korun).

Tento článek je více než rok starý.

Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalský reprezentant podepsal v Turíně čtyřletou smlouvu do roku 2022, přijít by si měl údajně na 30 milionů eur ročně.

„Nastal čas, abych ve svém životě pokračoval v nové cestě, proto jsem požádal Real, aby mě prodal. Real si získal mé srdce a nikdy mu nepřestanu být vděčný. Ale po dlouhém a těžkém uvažování vím, že je čas začít nový cyklus,“ uvedl Ronaldo.

Francie - Belgie 1:0. Postup do finále trefil stoper Samuel Umtiti

Číst článek

„Real se rozhodl vyhovět vůli a přání Cristiana Ronalda a souhlasí s jeho přestupem do Juventusu. Zároveň chce Real vyjádřit vděčnost hráči, který se zde stal nejlepším fotbalistou světa. Šlo o jedno z nejúžasnějších období v historii našeho klubu i celého fotbalu,“ doplnil Real v prohlášení na svých internetových stránkách.

O Ronaldově možném odchodu ze Španělska se spekulovalo delší dobu. Naznačil jej dokonce sám portugalský reprezentační kanonýr, který po květnovém vítězství v Lize mistrů prohlásil, že bylo krásné hrát za Real Madrid.

Třiatřicetiletý Portugalec měl ve španělské metropoli smlouvu do června 2021. Kontrakt obsahoval výstupní klauzuli ve výši jedné miliardy eur, podle spekulací médií však během uplynulé sezony došlo k výraznému snížení částky na 100 milionů.

Částka 105 milionů euro, kterou podle médií Juventus za Ronalda zaplatil, je pátou nejvyšší přestupovou sumou v historii. Když Ronaldo v roce 2009 přestupoval do Realu z Manchesteru United, stál o 11 milionů euro méně.

Od příchodu z Manchesteru do španělské metropole stihl Ronaldo v dresu Realu čtyřikrát vyhrát Ligu mistrů, dvakrát La Ligu, dvakrát španělský pohár a jednou španělský superpohár. Za 438 zápasů nastřílel 450 gólů.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme