Bývalý fotbalista Liverpoolu Sturridge porušil pravidla o sázení. Dostal pokutu a zákaz činnosti

Bývalý útočník Liverpoolu Daniel Sturridge dostal pokutu 75 tisíc liber (asi dva miliony korun) a také má na šest týdnů, z toho na čtyři podmíněně, zastavenou činnost. Devětadvacetiletý anglický fotbalista byl potrestán za porušení pravidel o sázení.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý fotbalista Liverpoolu Daniel Sturridge

Bývalý fotbalista Liverpoolu Daniel Sturridge | Foto: Scott Heppell | Zdroj: Reuters

Sturridge byl původně obviněn, že regule Fotbalové asociace porušil v jedenácti případech. Podle vyšetřovatelů mimo jiné loni v lednu dodával rodinným příslušníkům a přátelům zákulisní informace o jeho možném odchodu z Liverpoolu, aby toho mohli využívat k sázení.

Nezávislá komise nakonec devět obvinění zamítla a uznala pouze dvě, podle kterých Sturridge radil svému bratrovi, aby si vsadil na útočníkův odchod do Sevilly. „Mám radost, že komise uznala, že jsem slušný a upřímný svědek a že moje chování za jednoho špatného dne bylo ojedinělým činem,“ uvedl bývalý anglický reprezentant.

Fotbalová asociace naopak nesouhlasí a chce se odvolat. „Případ komise řešila sedm dní a výsledky rozsáhlého vyšetřování asociace byly dlouze a opatrně zváženy. Proto mě velmi mrzí, že asociace se chce proti verdiktu odvolat,“ prohlásil dvojnásobný vítěz Ligy mistrů, který je po konci smlouvy v Liverpoolu zatím bez angažmá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme