Patří mezi nejslavnější fotbalisty historie, teď Ronaldo a Beckham chtějí uspět jako majitelé klubů

Patřili mezi skutečné hvězdy světového fotbalu. Hráli za evropské velkokluby a získali řadu trofejí. V další fázi profesního života vyměnili kopačky s dresem za sako a polobotky a teď poznávají fotbal z trochu jiné perspektivy - z pohledu klubového majitele.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Beckham.

David Beckham. | Zdroj: ČTK

Ve španělském Valladolidu bylo začátkem září pořádně veselo. Tedy alespoň v okolí fotbalového stadionu místního Realu, který se letos po čtyřech letech vrátil do nejvyšší soutěže. Fanoušci ale slavili z jiného důvodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Patří mezi nejslavnější fotbalisty historie, teď Ronaldo a Beckham chtějí uspět jako majitelé klubů

Majoritní podíl v klubu totiž získal legendární Brazilec Ronaldo. Dvojnásobný mistr světa se stal majitelem týmu z jedné z pěti nejprestižnějších evropských lig - jako první bývalý fotbalista v historii.

„Město i klub mají velký potenciál. Budu se snažit klub efektivně řídit, hráčům chci předat veškeré své znalosti a zkušenosti. Koupil jsem fotbalové mužstvo a vím, že mě čeká spousta práce. Kvůli tomu jsem ani neodjel na dovolenou. Je tu ale dobrý manažerský tým, který mi v začátcích hodně pomůže,“ řekl bývalý útočník Barcelony či Realu Madrid na tiskové konferenci.

Právě v Realu se Ronaldo potkal s Davidem Beckhamem, který ho v nápadu řídit vlastní klub mohl inspirovat. Třiačtyřicetiletý Angličan totiž založil nový tým v americkém Miami.

Červená pro Ronalda. Hvězdu Juventusu na cestě ze hřiště utěšoval i Pavel Nedvěd

Číst článek

„O této chvíli jsem snil několik let. Od začátku jsem věděl, že klub bude sídlit v Miami. Je to rodinné město se vztahem ke sportu, ideální místo pro život. Slibuju, že tým, který dáme dohromady, bude patřit mezi nejlepší v lize. Vybudujeme mužstvo, na které budou fanoušci pyšní,“ slíbil Beckham na lednové tiskové konferenci, kde oznámil zisk licence nutné pro účast v nejvyšší americké soutěži MLS.

Jeho tým s názvem Inter Miami do ní vstoupí v roce 2020 a zásluhou Beckhamova renomé by mohl představit zajímavou soupisku.

„Nebudu říkat, kdo mi volal, ale měl jsem několik telefonátů od opravdu skvělých hráčů. A ti mi řekli, že mají zájem,“ řekl Beckham.

Beckhamův Inter ale nebude prvním profesionálním fotbalovým klubem působícím v Miami. Druhou nejvyšší soutěž hraje tým FC Miami a také v něm najdeme výraznou evropskou stopu. Jeho majitelem je totiž legenda italského AC Milán Paolo Maldini.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme