Pavelka přijde o reprezentační sraz, v Turecku utrpěl zlomeninu čéšky. V týmu ho nahradí Kalvach

Fotbalista David Pavelka z Kasimpasy kvůli zranění podruhé za sebou přijde o sraz reprezentace. Osmadvacetiletý český záložník utrpěl v sobotním zápase turecké ligy zlomeninu čéšky a čeká ho minimálně pětiměsíční rekonvalescence. Informovala o tom hráčova agentura Sport Invest. V nominaci národního týmu Pavelku nahradil Lukáš Kalvach z Plzně.

Tento článek je více než rok starý.

Istanbul (Aktualizováno: 20:09 6. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pavelka.

David Pavelka. | Foto: Steven Paston | Zdroj: Reuters

Pavelka musel v sobotním domácím utkání proti Konyasporu ve 42. minutě předčasně střídat a následné vyšetření v nemocnici ukázalo, že si ze zápasu odnesl vážné zranění kolena.

„Mrzí mě, že musím vynechat i další reprezentační sraz na který jsem se moc těšil! Ve včerejším zápase jsem si bohužel v souboji poranil koleno a dnes mě čeká operace zlomené čéšky. Klukům budu fandit alespoň na dálku,“ vzkázal Pavelka na twitterovém účtu fotbalové reprezentace.

V nominaci Anglie na zápas s Českem nechybí Kane a Sterling. Nepřijede Alli, Lingard nebo Walker

Číst článek

Bývalý středopolař Sparty Praha, Slovácka a Liberce utrpěl už druhé zranění v krátké době. Kvůli zdravotním problémům vypadl ze hry už v srpnu a přišel o zářijový sraz reprezentace. Nyní bude národnímu týmu chybět v podzimním zbytku kvalifikace mistrovství Evropy včetně nadcházejícího domácího utkání s Anglií i následného přípravného duelu se Severním Irskem.

Reprezentace, která se sejde v Praze v pondělí, dlouhodobě postrádá jiného středního záložníka kapitána Bořka Dočkala. Kvůli zranění nejsou v nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého ani zastupující kapitán Marek Suchý a další stoper Tomáš Kalas. Český kouč nyní dodatečně povolal Kalvacha, jenž nahradil Pavelku už v září.

Pro plzeňského záložníka tehdy šlo o první nominaci, do zápasu ale zatím nenastoupil. „Trenéři ho (Kalvacha) sledují dlouhodobě, v plzeňském dresu předvádí dobré výkony. Navíc už atmosféru národního týmu zažil, takže to pro něj nebude úplně nové. Jsme si jistí, že je to správná volba,“ uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Libor Sionko.

Na Pavelku kouč Šilhavý v úvodu svého angažmá u reprezentace hodně sázel a v prvních osmi zápasech pod jeho vedením nastoupil vždy v základní sestavě. Celkem má osmadvacetiletý záložník na kontě za národní celek 22 startů a jeden vstřelený gól z březnové přípravy proti Brazílii.

#Ceskarepre se opět bude muset obejít bez Davida Pavelky ⛔️

„Mrzí mě, že musím vynechat i další reprezentační sraz na který jsem se moc těšil! Ve včerejším zápase jsem si bohužel v souboji poranil koleno a dnes mě čeká operace zlomené čéšky. Klukům budu fandit alespoň na dálku!“

11:00 – 06. 10. 2019

24

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme