VIDEO: Ohnivé derby o Tel Aviv. Fanoušci zahltili trávník pyrotechnikou, výkop zpozdili o půl hodiny

Start pondělního fotbalové derby o Tel Aviv mezi domácím Maccabi a Hapoelem musel rozhodčí odložit o zhruba 25 minut. Fanoušci obou týmů totiž zaplnili hrací plochu světlicemi a další pyrotechnikou.

Tel Aviv (Izrael) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pyrotechnika fotbalových fanoušků

Pyrotechnika fotbalových fanoušků | Zdroj: Profimedia

Fotbalový fanoušek často nevidí, aby se nastavený čas první půle vytáhl až na 25 minut. Diváci na Bloomfield Stadium takovou situaci zažili. A řada z nich netradiční prodlevu přímo způsobila.

Kotle obou týmů, Maccabi i Hapoelu, krátce po výkopu spustily show plnou plamenů. Pyrotechnikou zasypaly prostor před brankami, hráči se stáhli do relativně bezpečné prostřední třetiny hřiště a sudí utkání přerušil.

Vyklizeno hlásili organizátoři zhruba po půl hodině. Zbytek zápasu se obešel bez dalších zádrhelů. Zvítězili domácí Maccabi, s velkým rivalem si poradili 3:0 a posunuli se do čela izraelské nejvyšší soutěže. Hapoel je po třech porážkách v řadě předposlední.

Derby o Tel Aviv je ovšem jedno z těch, kde pozice v tabulce na 90 minut ztrácí na důležitosti. Hraje se „o všechno“.

VIDEO: Fanoušci Feyenoordu v ulicích Prahy. Jeden z nich zranil turistku, zadržela ho policie

Číst článek

To mezi Maccabi a Hapoelem platí třeba i v basketbalu. Nejvíce to ovšem jiskří na trávnících. Doslova. Podobnou ohnivou scenérii připravil i poslední vzájemný duel letos v květnu. A několik předešlých soubojů.

Černý den

V městském derby se utkávají dva ze tří nejúspěšnějších izraelských klubů. Dohromady nasbíraly 36 ligových titulů a 40 pohárových úspěchů.

Rivalita dvou tradičních týmů tak postupem času rostla, až v roce 2014 přerostla únosnou mez. 

Po půl hodině hry vtrhlo na hřiště několik rozzuřených diváků a začalo se rvát s hráči a ostatními fanoušky. Rozhodčí zápas předčasně ukončil, vedení soutěže následně strhlo jeden bod oběma soupeřům.

„Černý den izraelského fotbalu.“ Tak smutné události pojmenoval tehdejší kouč Hapoelu Asi Domb.

Černý den si pamatuje i útočník Eran Zahavi. Před osmi lety ve zmiňovaném zápase skóroval a schytal první z fyzických útoků. Potom působil v čínské Superlize i v nizozemské Eridivisii a nakonec se vrátil zpátky do Maccabi, za které vstřelil gól i v pondělním derby.

Čeští fanoušci si Zahaviho můžou pamatovat i z duelu Ligy národů před dvěma roky, když jako jediný z izraelské reprezentace prostřelil Tomáše Vaclíka. Slovensku ve stejné soutěži dokonce nasázel hattrick.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme