V Ostravě se zbláznili, hodnotí kouč Csaplár příchod Zápotočného. Příbrami k návratu stačila remíza

Fotbalisté Příbrami v souboji nejlepších týmů druhé ligy remizovali ve 28. kole druhé ligy na hřišti Opavy 1:1. Oba týmy tak v jednom utkání slavily postup do nejvyšší soutěže. Zatímco Opava měla jistotu už od neděle, Příbram potvrdila návrat do první ligy právě v Opavě, kde jí stačila remíza, ale na tu Středočeši nehráli.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbramský tým dovedl zpět do ligy Josef Csaplár (vpravo)

Příbramský tým dovedl zpět do ligy Josef Csaplár (vpravo) | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Nehráli jsme na bod, my to neumíme. Máme nejvíc vítězství ve druhé lize. Řekl jsem, že jestli chceme postoupit, nemůžeme rozlišovat zápasy doma a venku,“ odmítal na Radiožurnálu Josef Csaplár v Opavě hru na jistotu.

Kouč Příbrami, která se po roce vrací do nejvyšší soutěže, pochválil oba týmy, které podle něho předváděly v druhé lize nejlepší fotbal. Po remíze 1:1 v Opavě mohli slavit návrat i hosté, domácí už ho měli jasný.

„Šli jsme se prosadit svojí hrou, Opava tou svojí. Nebylo to tak, že jsme dělali rozbor, že budeme přerušovat hru Opavy. Chtěli jsme oba a bylo to hezké utkání. Mělo šance, bylo to dramatické. Vždycky říkám, že je to jako kluk a holka. Bude to hezké jenom, když oba chtěj,“ přidal Csaplár jedno ze svých přirovnání.

Přitom vstup do soutěže neměla Příbram úplně ideální. „Přišel celý nový tým a chviličku se formovalo, co chce pan Csaplár hrát. Po třetím kole jsme měli jeden bod a všichni říkali, že spadneme. Nikdo nevěřil našemu ofenzivnímu fotbalu s napadáním, co hraje maximálně Opava. Jinak si myslím, že nikdo takhle hezký fotbal nehraje,“ těšil se z postupu osmatřicetiletý Rudolf Skácel.

O postupujících je rozhodnuto. Opavu doprovodí do první ligy Příbram, která se vrací po roce

Číst článek

Právě on byl podle Csaplára jedním z důležitých hráčů Příbrami v cestě zpět. Zkušenost byla důležitá.

„Přišli otcové. Přišel Tomáš Zápotočný z Ostravy, kterého zaplať pánbůh vyhnali. Možná by Ostrava dneska nehrála o záchranu, to se zbláznili. Potom přišel Ruda Skácel, Peter Grajciar, v zimě jsem si udělal Mirka Slepičku, kterého jsem vychovával jako dítě, pak Tondu Fantiše – Příbramáka,“ vysvětluje Csaplár.

Hned po definitivě postupu se trenérovi i hráčům těžko přemýšlelo o příští sezoně. Třeba Skácel nejdřív naznačil konec, ale vzápětí i pokračování.

„Uvidíme, já už u toho asi nebudu, ale jsem rád, že jsme postoupili. Nebál bych se, ale pro mě jsou trošku jiné priority a uvidíme, co bude. Chci vyhrát druhou ligu a uvidíme, co bude dál,“ dodal šťastný bývalý hráč Olympique Marseille a Panathinaikosu Atény.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme