Zbrojovka Brno se vrací do první fotbalové ligy, jistotu postupu jí zajistila remíza Vlašimi

Fotbalisté Brna se po roční odmlce vracejí do nejvyšší soutěže. Po remíze Vlašimi 1:1 na hřišti Vyškova už Zbrojovka nemůže do konce sezony přijít o první místo v druhé lize, které jako jediné znamená přímý postup mezi elitu. Svůj úspěch pak Brněnští potvrdili výhrou 4:2 nad Třincem. Prvním jistým sestupujícím z druhé ligy se stala Viktoria Žižkov.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 20:50 27. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Zbrojovky Brno před svými fanoušky

Fotbalisté Zbrojovky Brno před svými fanoušky | Zdroj: Profimedia

Brno po loňském pádu z nejvyšší soutěže potvrdilo pozici hlavního favorita druhé ligy. Svěřenci trenéra Richarda Dostálka se poprvé dostali do čela tabulky po 8. kole, od té doby už vedení nepustili a jen navyšovali náskok.

Trenér Rada na lavičce Jablonce končí, tým ze severu Čech přebírají asistenti

Číst článek

V dosavadním průběhu druholigové sezony vyhráli 19 utkání a připsali si jen čtyři porážky. Zbrojovka vloni sestoupila do ročním působení v nejvyšší soutěži, kam se před dvěma lety vrátila po dvou sezonách.

Od zavedení nadstavby do nejvyšší soutěže postupuje z druhé ligy přímo jen vítěz, celky na druhém a třetím místě čeká baráž. Pokud by se na druhé nebo třetí příčce umístilo sparťanské „béčko“, baráž by nehrálo kvůli tomu, že Letenští mají mezi elitou A-tým.

Brněnští před středečním vloženým kolem vedli tabulku o 14 bodů a definitivu postupu si mohli zajistit sami proti Třinci nebo v případě zaváhání Vlašimi. Středočeský celek v drnovickém azylu Vyškova brzy inkasoval, poté co se v 18. minutě trefil domácí Vintr. Vlašim už stihla jen srovnat, po hodině hry proměnil penaltu Křišťan.

Středočeský celek přesto drží druhé místo v tabulce s dvoubodovým náskokem na třetí „béčko“ Sparty, které jen remizovalo s Jihlavou 1:1. Stejně bodů jako Pražané má i čtvrtá Líšeň.

Zbrojovka pak postup oslavila i na svém hřišti. Ve večerním zápase porazila sestupem ohrožený Třinec 4:2, svůj šestnáctý gól v sezoně vstřelil útočník Jakub Řezníček, který vede tabulku střelců.

Loňský sestupující z první ligy Opava na hřišti posledního Žižkova dvakrát dotáhla ztrátu, ale jen remizovala a na třetí místo ztrácí z páté příčky dva body. Domácí Viktorii by od definitivy sestupu uchránilo už jen vítězství. Tradiční pražský celek si zahraje třetí ligu poprvé od sezony 2015/16.

Pět ze sedmi středečních zápasů skončilo remízou. Smírně se rozešly i Příbram s Chrudimí (0:0) a Ústí nad Labem s Duklou Praha (1:1). Ze tří bodů se radovalo jen Táborsko, které vyhrálo 2:1 v Prostějově.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme