Ligoví fotbalisté míří na virtuální trávníky, turnaj ve hře FIFA má i charitativní rozměr

Na trávníku hrát fotbal nemůžou, tak se utkají aspoň na počítačovém kolbišti. Dvanáct ligových fotbalistů včetně reprezentanta Jana Kopice z Plzně, slávisty Lukáše Provoda nebo olomouckého kapitána Víta Beneše mezi sebou od soboty soutěží na dálku přes internet ve fotbalové simulaci FIFA. A hraním zároveň přispějí na dobrou věc.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Streamování videohry FIFA 20 (ilustrační foto)

Vítěz turnaje bude mít možnost určit dětský domov, který získá 100 tisíc korun na nákup ochranných a zdravotnických pomůcek. Ilustrační foto | Foto: DPA, Uwe Anspach | Zdroj: Profimedia

„Zrovna jste mne zastihli v době, kdy si zkouším ten mód, abych si na něj zvyknul. Dá se říct, že potrénuju,“ usmívá se asi největší favorit charitativního turnaje – liberecký obránce Karel Knejzlík – při rozhovoru pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

V online lize se utká dvanáct ligových fotbalistů. Více v příspěvku Jana Suchana

Knejzlík je zvyklý na souboje s profesionály nejen z trávníků, ale i z křesla postaveného u herní konzole. Severočeský klub reprezentoval s ovladačem v ruce v soutěži Datart e:LIGA, která je určena pro ty nejlepší gamery v České republice.

„Nedávno jsem zkoušel kvalifikaci do české reprezentace ve hře FIFA, kam se dostalo top 16 lidí v Česku a já jsem mezi nimi. Se mnou je tam dalších asi 14 profíků, což také asi není úplně špatné,“ popisuje Knejzlík.

Vinou dvou vážných zranění nastoupil Karel Knejzlík do ligového zápasu naposledy před dvěma lety, a tak měl víc času aspoň na hru FIFA, u které seděl klidně i denně, teď ji zapne prý tak třikrát do týdne.

Počítačový fotbal si rád zahraje taky olomoucký kapitán Vít Beneš. „Když mám čas, tak si zahraju. Nevím, jestli jsou to třeba čtyři hodiny týdně. Mám rodinu, takže čas věnuji spíše jim. Ale dění kolem hry sleduji, vyrůstal jsem na ní, takže mě to ještě neopustilo,“ přiznává stoper Sigmy.

Podobně jako další profesionální fotbalisty: Jana Matouška z Jablonce, Lukáše Železníka ze Zlína nebo Matouše Trmala ze Slovácka. Ty všechny nejdřív zápasy v základních skupinách, které začaly v sobotu, a následně se bude pokračovat vyřazovacím způsobem.

„Doufám, že neudělám ostudu a všichni se u toho dobře pobavíme,“ říká po mobilní aplikaci WhatsApp plzeňský Jan Kopic.

Kromě zábavy má ale turnaj i charitativní rozměr. Vítěz bude mít možnost určit dětský domov, který získá 100 tisíc korun na nákup ochranných a zdravotnických pomůcek. Fanoušci můžou zápasy sledovat na webu e-liga.cz.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme