Distanc na tři zápasy a vysoká pokuta. Cavani dostal za instagramový příspěvek přísný trest

Útočník Manchesteru United Edinson Cavani dostal za použití výrazu „negrito“ na instagramu zákaz startu ve třech zápasech a pokutu 100 000 liber (téměř tři miliony korun). Anglická fotbalová asociace označila jeho příspěvek za urážlivý a nevhodný. Uruguayský hráč jím podle ní poškodil reputaci fotbalu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Manchesteru United Edinson Cavani

Fotbalista Manchesteru United Edinson Cavani | Foto: CLIVE BRUNSKILL | Zdroj: Reuters

Cavani po povedeném ligovém zápase 29. listopadu v Southamptonu, v němž dvěma góly a asistencí zařídil vítězný obrat na 3:2, reagoval na sociální síti na chválu a připojil španělské slovo „negrito“ (černoušek).

Nejdřív Čína, teď hvězda rivala. Morey zaplatí za další problematický tweet více než milion korun

Číst článek

To může v určitém kontextu vyznít urážlivě a rasisticky, ale podle Manchesteru United je v Jižní Americe vnímáno jinak a znamená přátelské oslovení, podobné anglickému termínu „mate“ (kámo).

Třiatřicetiletý Cavani se omluvil a příspěvek smazal. Klub se jej už dříve zastal a zdůraznil, že za tím nebyl žádný špatný úmysl.

Asociace hráče přesto potrestala. Cavani bude druhému týmu ligové tabulky chybět v utkání Premier League proti Aston Ville, semifinále Ligového poháru proti Manchesteru City a zápase Anglického poháru proti Watfordu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme