V El Clásicu kraloval Real Madrid, Barcelonu předčil 3:1 a dostal se do čela španělské ligy

Fotbalisté Realu Madrid v 9. kole španělské ligy porazili rivaly z Barcelony 3:1 a posunuli se na první příčku tabulky. Za domácí se v prvním poločase trefil Karim Benzema a po něm Federico Valverde. Deset minut před koncem utkání sice snížil Ferran Torres, ale výhru Bílého baletu zpečetil v nastavení z penalty Rodrygo.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rodrygo slaví třetí gól do sítě Barcelony

Rodrygo slaví třetí gól do sítě Barcelony | Zdroj: Profimedia

Přesně 624 minut. Tak dlouho držela Barcelona sérii bez inkasovaného gólu ve španělské La Lize. Za osm zápasů lovil brankář Marc-André Ter Stegen balon ze sítě jenom jednou.

Plzeň podlehla na úvod Ligy mistrů Barceloně na Camp Nou 1:5. Lewandowski dal hattrick

Číst článek

I proto vstoupili Katalánci do prvního El Clásica sezony proti Realu Madrid jako lídři tabulky. Ovšem jen o skóre před Bílým baletem. Kromě prestiže tak soupeřili rivalové i o první místo ligy.

V očekávaném odstartoval Real v mnohem větším nasazení a barcelonskou linii čistých kont přerušil v prvním poločase hned dvojnásobně. Po úprku Viniciuse Júniora ve 12. minutě poslal madridský celek do vedení z dorážky Karim Benzema. Po půl hodině hry zvýšil zpoza vápna Federico Valverde.

Důvody mohou hosté hledat i v reprezentační pauze, při které kvůli zraněním přišli o základní jednotku obrany Ronalda Araúja. Na marodku přibyli i pravý obránce Hector Bellerín a stoper Andreas Christensen.

Bez nich musela Barcelona rázem útočit do plných. Těžko si vytvářela příležitosti, nedokázala odpovědět na bílý defenzivní val. Nic nezmohl ani nejlepší střelec La Ligy s devíti zásahy Robert Lewandowski.

‚Budete hrát Evropskou ligu‘

Polák se společně s křídelníky Ousmanem Dembélém a Raphinhou trápil i ve druhém poločase. Utkání na moment oživily příchody Ansu Fatiho a Ferrana Torrese, který navíc deset minut před koncem snížil na 1:2.

Místo srovnání ale slavil Real. Rodrygo vybojoval po faulu Erica Garcíi penaltu, již sám v nastavení proměnil a stvrdil cenný triumf Madridu.

Historicky nejúspěšnější klub Španělska má hned několik důvodů k radosti. Kromě poskočení do čela ligy si v týdnu zajistil i postup ze základní skupiny Ligy mistrů.

Nadšení fanoušci se tak na stadionu Santiága Bernabéua dokonce vysmívali smutnícím protivníkům pokřikem: „Budete hrát Evropskou ligu, budete hrát Evropskou ligu.“

Barça totiž nezvládla klíčová utkání proti Interu Milán a s největší pravděpodobností poputuje do nižší soutěže, tedy Evropské ligy.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme