Emotivní večer Twente. Černý věnoval gól zesnulému spoluhráči, pak oslavil postup do Konferenční ligy

Český fotbalový útočník Václav Černý vstřelil úvodní a zároveň vítězný gól Twente v předposledním kole nizozemské Eredivisie proti Groningenu. Věnoval ho bývalému spoluhráči Jody Lukokimu. Další emoce přinesl závěrečný hvizd, když na trávníku doplnili hráče i fanoušci. Slavili postup do Evropské konferenční ligy.

Enschede (Nizozemsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Černý s dresem zesnulého Jodyho Lukokiho

Václav Černý s dresem zesnulého Jodyho Lukokiho | Foto: Pro Shots Photo Agency | Zdroj: Reuters

Po efektní patičce Rickyho van Wolfswinkela ve 29. minutě si Václav Černý dvěma doteky ještě vylepšil střeleckou pozici před hranicí malého vápna. Silnější levačkou vyslal ránu do levého horního rohu a se spoluhráči mířil ke střídačce.

Po hromadném objetí ukázal téměř třiceti tisícům diváků na domácím stadionu dres se jménem Jody Lukoki. Uctil tím památku zesnulého spoluhráče, který zemřel 9. května v nemocnici na srdeční zástavu. 

Hložek by mohl zamířit do Neapole, zájem o mladého útočníka potvrdil italským médiím jeho otec

Číst článek

Příčinu vyšetřuje policie. Podle španělského deníku Marca dostal infarkt po hádce s ostatními členy rodiny, při které došlo i na fyzické násilí.

Lukoki si kromě bulharského Ludogoretsu i v nizozemském Zwolle a Ajaxu, s nímž získal tři ligové trofeje.

Po vzpomínce přidalo Twente další dva zásahy, Groningen porazilo jasně 3:0 a emoce smutku naplno vystřídala euforie. Domácí si totiž zajistili postup do Konferenční ligy. Do pohárové Evropy se podívají poprvé od roku 2015. Fanoušci tak po závěrečném hvizdu slavili přímo na trávníku.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme