Haalandovo představení nechápali ani soupeři. Na sociálních sítích se řeší jeho neskutečný běh

Úterní osmifinálové zápasy Ligy mistrů nenabídly zrovna gólové hody, ale fanoušci Borussie Dortmund si přišli na své. Norský útočník Erling Haaland se dvakrát prosadil proti francouzskému PSG a znovu tak přesvědčil fotbalový svět, že momentálně patří k absolutní špičce ve svém oboru. Devatenáctiletý mladík navíc po zápase přiznal, že má dojem, že by měl hrát ještě lépe.

Tento článek je více než rok starý.

Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland slaví se svými spoluhráči

Erling Haaland slaví se svými spoluhráči | Zdroj: Profimedia

Haaland vylepšil svoji dosavadní bilanci v dresu Borussie na 11 zásahů v sedmi soutěžních zápasech. Avšak ani taková produktivita útočníkovi s instinktem zabijáka zřejmě nestačí.

„Jsem rád, že jsem dostal cenu pro nejlepšího hráče utkání, dnešek byl moc pěkný. Ale mám pocit, že stále ještě dokážu hrát mnohem lépe. Musím hrát na téhle úrovni lépe a tvrdě pracovat, abych se zlepšil,“ uvedl pro uefa.com Haaland.

Od svého zimního přestupu ze Salcburku nepřestává udivovat fanoušky nejen v německé bundeslize, ale doslova po celém světě.

Haalandova vizitka v Lize mistrů:

Stal se prvním hráčem Dortmundu, který skóroval při svém úvodním startu v bundeslize, domácím poháru i Lize mistrů.
V prestižní soutěži potřeboval na úvodních 10 gólů pouze sedm utkání, což se nikomu před ním tak rychle nepovedlo.
Navíc je nově prvním hráčem, který se v Lize mistrů trefil v jedné sezoně za dva různé týmy, a jediným teenagerem s 10 brankami v ročníku.
V tabulce kanonýrů se dotáhl na nejlepšího střelce sezony Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov.

„Chci skončit v čele střelecké tabulky. Hlavně však chci dojít v Lize mistrů hodně daleko. Výsledek 2:1 je před odvetou docela nebezpečný. Paris St. Germain je velmi silný tým a stále může v odvetě postoupit,“ konstatoval odvážně Haaland po vítězném zápase.

Nesnesitelná rychlost fotbalového bytí

Je to zkrátka stroj na góly, který nejde zastavit. Kromě dvou gólů ale zaujal fanoušky i experty neskutečnou rychlostí a lehkostí, s jakou se na fotbalovém trávníku pohybuje. Video níže zachycuje Haalandův sprint od vlastní branky až před pokutové území soupeře.

Obrana francouzského velkoklubu na něj byla krátká, a to přesto, že hráči i trenér moc dobře věděli, co je norský talent zač.

„Dnes udělal rozdíl, má opravdu čich na góly. Možná není tolik v zápase, ale jak přijde míč, dokáže ho dostat do sítě,“ uvedl obránce PSG Presnel Kimpembe.

19 let

O jeho kvalitách ví pochopitelně i trenér Dortmundu, který svůj klenot v útočných řadách nemůže vynachválit. „Je to někdo, kdo má obrovskou mentální sílu a pokaždé se chce tlačit dopředu. Má skvělý přístup, kterým pomáhá celému týmu. A to vše ve věku 19 let,“ doplnil kouč Borussie Lucien Favre.

Oba góly Erlinga Haalanda, které vstřelil v osmifinále Ligy mistrů proti PSG:

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme