Finále Eura provázely násilnosti, fanoušci se snažili dostat na stadion bez vstupenky. Policie zatkla 49 lidí

Policie kvůli násilnostem kolem finále fotbalového mistrovství Evropy zatkla 49 lidí. Devatenáct policistů utrpělo při šarvátkách zranění. Fanoušci domácí Anglie, kteří neměli vstupenky na finálový duel s Itálií, u stadionu Wembley tropili nepřístojnosti už před začátkem zápasu o evropský titul. Finále vyhrála Itálie v penaltovém rozstřelu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řádění fanoušků před finále fotbalového Eura ve Wembley

Řádění fanoušků před finále fotbalového Eura ve Wembley | Foto: LEE SMITH | Zdroj: Reuters

Rowdies zhruba dvě hodiny před zápasem prolomili bezpečnostní bariéry v okolí stadionu a prali se mezi sebou i s pořadateli. Někteří se snažili proniknout na stadion.

Police tvrdí, že se nikdo bez lístku na tribuny nedostal, ale podle svědků malá skupinka příznivců načerno do hlediště Wembley pronikla. Mezi sedačkami je pak naháněla bezpečnostní služba.

Videa na sociálních sítích zachytila i potyčky v útrobách stadionu při zápase. Desítky tisíc fotbalových příznivců se pohybovaly v londýnských ulicích. Řada z nich byla posilněna alkoholem, zpívala ve vlacích a na nádražích zapalovala rachejtle.

„Během dne jsme provedli 49 zatčení kvůli různým prohřeškům,“ informovala na twitteru metropolitní policie.

Policie před očekávaným duelem vyzývala fanoušky, aby necestovali k Wembley bez zakoupené vstupenky. Už několik hodin před výkopem ale byla ulice od metra na stadion zaplněna lidmi. Ve vzduchu poletovaly lahve a plechovky od piva a byl cítit zápach z odpalované pyrotechniky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme