Budu ještě nervóznější, říká před finále zraněný Spinazzola. Italy podpoří ve Wembley o berlích

Italský fotbalový reprezentant Leonardo Spinazzola po operaci přetržené achilovky bude spoluhráčům v Londýně osobně fandit ve finále mistrovství Evropy proti domácí Anglii. Obránce AS Řím cítí, že na tribuně stadionu Wembley bude v neděli ještě nervóznější než na hřišti.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský fotbalista Leonardo Spinazzola

Italský fotbalista Leonardo Spinazzola | Foto: Matthias Hangst | Zdroj: Pool via Reuters

Spinazzola si levou achilovku přetrhl v závěru čtvrtfinále s Belgií, které Italové v Mnichově vyhráli 2:1. Po ošetření byl v slzách odnesen na nosítkách. Osmadvacetiletý levý bek u specialisty ve Finsku podstoupil chirurgický zákrok a čeká ho až osmiměsíční pauza.

Italové zvládli penaltové drama proti Španělsku a zahrají si na Euru o titul

Číst článek

„Cítím větší tlak a emoce, než kdybych se s týmem připravoval na zápas. Budu ještě nervóznější,“ řekl Spinazzola italským médiím. „Budu jim fandit na tribuně s berlemi. Pokud Itálie vyhraje, budu muset skákat a oslavovat s ostatními. Manželka mi dokola opakuje, abych si dával pozor, takže doufám, že budu moci skákat aspoň na jedné noze,“ doplnil rodák z Foligna.

Byl dojatý, když mu spoluhráči věnovali úterní semifinálové vítězství nad Španělskem. Italové na hřišti zpívali chorály s jeho jménem, křídelník Lorenzo Insigne si po penaltovém rozstřelu oblékl Spinazzolův dres. „Lorenzovi byl trochu větší, ale bylo to krásné gesto. Měli jsme dvouhodinový videohovor a děkoval jsem jim celým srdcem. Bylo to úžasné, jsme jako rodina,“ uvedl Spinazzola. 

Křídelník Lorenzo Insigne s dresem Leonarda Spinazzoly

Non serve aggiungere altro 💙#⃣4⃣

#Spinazzola | #Insigne | #ItaliaSpagna

00:18 – 07. 07. 2021

115 1242

Na Euru zaujal skvělými výkony. Přestože odehrál jenom čtyři zápasy, dvakrát byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Zůstává i nejrychlejším fotbalistou šampionátu s maximální rychlostí 33,8 kilometrů za hodinu. „Uvědomil jsem si, že je to největší turnaj mé kariéry a mám velkou radost, že se mi takhle dařilo. Věřil jsem si, přesto je to mimořádné,“ konstatoval osmnáctinásobný reprezentant.

Očekává hodně náročné finále. „Bude to 50 na 50. Anglie má i na lavičce výjimečné individuality jako (Marcus) Rashford, (Jadon) Sancho a (Phil) Foden. Přes své mládí jsou fenomenální. Tohle ukazuje jejich sílu. Bude to těžké utkání, zvlášť na jejich stadionu, ale my jsme skvělé mužstvo a můžeme to dokázat,“ prohlásil Spinazzola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme