Coufal po úvodní výhře: Vaclíkův výkon uklidnil mužstvo, mezi Skotskem a Českem není nevraživost

Obránce české fotbalové reprezentace Vladimír Coufal měl radost, že ho brankář Tomáš Vaclík poslechl a v prvním utkání na mistrovství Evropy proti domácímu Skotsku vychytal několik šancí, čímž přispěl k vítězství 2:0. Coufal si vychutnal atmosféru na glasgowském Hampden Parku i závěrečnou děkovačku s desítkami českých fanoušků.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal v souboji se Stuartem Armstrongem

Vladimír Coufal v souboji se Stuartem Armstrongem | Foto: Paul Ellis | Zdroj: Reuters

Češi zvítězili po dvou gólech Patrika Schicka v rozmezí 42. až 52. minuty. K triumfu však výrazně dopomohl i dvaatřicetiletý Vaclík.

„Všichni jsme viděli, že nás podržel. Chytnul dvě tři loženky a předvedl jistý výkon, který uklidnil mužstvo. Vždycky je dobře, že se můžete spolehnout na gólmana, který má formu. Že mu můžete věřit, a když uděláte chybu, víte, že za sebou máte nějakou zeď, oporu, co vás podrží,“ řekl Coufal v online rozhovoru s novináři.

Kandidát na nejkrásnější branku Eura. Schickův gól z pětačtyřiceti metrů obletěl sociální sítě

Číst článek

„Před zápasem jsem mu říkal, ať něco chytí, tak jsem rád, že mě poslechl. Neuvěřitelný výkon, musím říct. Jsem za něho moc rád, protože se na něho snesla nějaká kritika. Lidé mu nevěřili, protože nechytal v Seville. Potvrdil, jak je velký a kvalitní gólman. Jsem za něho hrozně rád, že to zvládl takhle a že podržel celý mančaft,“ uvedl osmadvacetiletý pravý bek.

Kvůli protikoronavirovým opatřením dorazil na stadion omezený počet 9847 lidí, mezi nimiž nechyběli ani čeští příznivci.

„Musíme poděkovat lidem, kteří tam byli. Byly nějaké úseky, kdy byli Skoťáci ticho a šlo je (české fanoušky) slyšet. Ani nevím, kdy naposledy jsem takhle děkoval fanouškům po výhře,“ prohlásil Coufal, po jehož centru vstřelil Schick úvodní gól.

„Musím říct, že je to úžasné. Všichni jsme si to užili a doufám, že se dostanou i na zápas s Chorvatskem a budou nám držet palce,“ připomněla opora West Hamu páteční zápas v Glasgow proti vicemistrům světa, kteří v neděli podlehli Anglii 0:1. Skupinu D zakončí Češi v úterý 22. června soubojem v Londýně s domácím výběrem.

Skotsko - Česko 0:2. Fotbalisty dotáhl k první výhře na Euru dvougólový Schick, Češi vedou skupinu

Číst článek

Před zápasem se Skotskem se spekulovalo, že Češi pocítí nevoli tamních diváků, jelikož slávista Ondřej Kúdela dostal desetizápasový trest od UEFA za údajnou rasistickou urážku protihráče tmavé pleti Glena Kamary z Rangers v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Čtyřiatřicetiletý reprezentační obránce kvůli tomu přišel o účast na evropském šampionátu.

Obavy z nevraživého prostředí se ale nenaplnily. „Není proč pociťovat nepřátelskou atmosféru. Přijeli jsme hrát fotbal. To, že se něco stalo mezi Slavií a Rangers, je pryč. Nepřijeli jsme nikoho mstít nebo nakopat. Chtěli jsme hrát fotbal, vyhrát a odvézt si tři body, což se nám povedlo, za to jsme všichni rádi,“ řekl Coufal.

„Žádná nevraživost mezi Skotskem a Českou republikou neexistuje. Když jsme nastupovali, jejich fanoušci samozřejmě bučeli, pískali, ale to je prostě normální. I oni se zasloužili o skvělou atmosféru, která tady byla. Konečně jsme si připadali jak na fotbalovém stadionu,“ uvedl bývalý hráč Liberce či Slavie, odkud na podzim minulého roku přestoupil ke „Kladivářům“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme