Místo svatby Euro. Pešek chce navázat na povedený úvod reprezentační kariéry

Fotbalová reprezentace dnes letí do Glasgow, kde ji v pondělí čeká vstup do mistrovství Evropy. V prvním utkání na šampionátu národní tým nastoupí proti domácímu Skotsku. Na své premiérové Euro se chystá i jedno z největších překvapení v české nominaci – záložník Jakub Pešek, který před nedávnem přestoupil z Liberce do Sparty.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Pešek v dresu české reprezentace

Jakub Pešek v dresu české reprezentace | Foto: David W Černý | Zdroj: Reuters
Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Pešek musel kvůli fotbalovému Euru odložit svatbu

V reprezentačním áčku Jakub Pešek nastoupil zatím pouze dvakrát. Při svém debutu skóroval v Lize národů proti Skotsku, v zápase, kdy Češi kvůli koronavirovým problémům hráli s náhradním týmem. Druhý start přidal rychlonohý křídelník o devět měsíců později a opět se zapsal do statistik. V sobotní generálce na Euro proti Albánii a v závěru utkání nahrál na gól Ondřeje Čelůstky.

„Vždycky když jdu do zápasu, tak se chci ukázat v tom nejlepším světle. Jsem rád, když mi to vyjde ještě takhle statisticky. Doufám, že budu dál pomáhat týmu a bude se mi takto dařit,“ říká ke své reprezentační bilanci Jakub Pešek, kterému nominace na mistrovství Evropy výrazně změnila plány. Právě dnes se měl totiž sedmadvacetiletý fotbalista ženit.

Skóroval hned v premiéře, teď se Pešek do národního týmu vrací. Šilhavý spoléhá na jeho rychlost

Číst článek

„Já jsem šťastný, že jsem tady. Svatbu jsme přeložili o měsíc, snad to už klapne a užijeme si to.“

Ani druhý pokus Peškovy veselky ale nakonec nemusí být konečný a upřímně, asi každý český fanoušek by si přál, aby se odložila znovu. Pešek se chce totiž nově ženit 7. července – tedy v den druhého semifinále Eura.

„Jiný termín tam nebyl, ta covidová situace nám příliš nenahrává. Ale pokud dojdeme takhle daleko, tak je jasné, že svatbu budu muset zase přeložit na jiný termín,“ usmívá se čerstvá posila pražské Sparty.

Svatební starosti teď ale Jakub Pešek neřeší, s národním týmem se totiž připravuje na úvodní zápas mistrovství Evropy v Glasgow. Utkání se Skotskem začne v pondělí v 15 hodin a na Radiožurnálu i Radiožurnálu Sport ho celé uslyšíte v přímém přenosu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme