Kandidát na nejkrásnější branku Eura. Schickův gól z pětačtyřiceti metrů obletěl sociální sítě

Česká fotbalová reprezentace zvítězila ve svém prvním zápase na Euru 2020 proti Skotsku 2:0. Zasloužil se o to především Patrik Schick, autor dvou branek. Obzvláště druhý gól reprezentačního útočníka fanoušci jen tak nezapomenou, povedený lob z poloviny hřiště se ihned stal aspirantem na nejkrásnější branku turnaje.

Video Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skotský brankář David Marshall gólu nezabránil

Skotský brankář David Marshall gólu nezabránil | Foto: Andy Buchanan | Zdroj: Reuters

Druhý poločas zápasu v Glasgow začal ve vysokém tempu, dvě střelecké příležitosti si nejprve vytvořili Češi, následně se otřáslo i břevno Tomáše Vaclíka.

Skotsko - Česko 0:2. Fotbalisty dotáhl k první výhře na Euru dvougólový Schick, Češi vedou skupinu

Číst článek

V 52. minutě se však podařilo Tomáši Součkovi odrazit balon na kopačky Patrika Schicka a český reprezentační útočník postupoval do protiútoku.

K údivu necelých deseti tisíců fanoušků v Hampden Parku se ale hráč Leverkusenu nerozpakoval – všiml si vysokého postavení skotského gólmana Davida Marshalla a téměř z poloviny hřiště přes něj poslal míč do branky.

Gól okamžitě obletěl sociální sítě a dá se předpokládat, že bude ve výběru těch nejkrásnějších z celého šampionátu.

Moment se zapsal i do historie Eura. Od roku 1980 na mistrovství Evropy žádný jiný hráč neskóroval z tak velké vzdálenosti (téměř 45 metrů).

„Hrozně jsem se na zápas těšil. Stálo nás to hrozně sil, ale je skvělé, že jsme to zvládli s nulou vzadu,“ okomentoval utkání Schick.

Podle něj nebyl gól žádnou náhodou. „Už v prvním poločase jsem kontroloval gólmana, kde stojí. Několikrát jsem viděl, že je hodně nahoře. Říkal jsem si, že když přijde taková podobná situace, mohl bych to zkusit. Je to krásný pocit, trefil jsem to hezky,“ usmíval se hrdina utkání.

Schickova gólu si všimli i záložník Mesut Özil či bývalý elitní střelec Gary Lineker

Ohhhhhhhhhh Schick😱🤪 I guess we have already the goal of the tournament ⚽🏆👏🏼 #EURO2020

17:09 – 14. 06. 2021

1561 42121

That goal was Schick.

16:12 – 14. 06. 2021

2096 39313

Brankou potěšil i své spoluhráče. „To je pohádka, krásný gól. Hráči už se asi nemusí snažit o gól šampionátu, už je daný,“ vtipkoval po zápase v rozhovoru pro Českou televizi Tomáš Souček. 

„Patrik to vyřešil skvěle, ukázal výborný přehled a techniku a byl z toho nádherný gól,“ chválil pro změnu kapitán týmu Vladimír Darida.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme