Polsko - Slovensko 1:2. Středoevropský souboj ovládli Slováci, Szczęsny si dal nešťastný vlastní gól

Slovenská fotbalová reprezentace ve svém prvním zápase na Euru porazila Polsko 2:1 a připisuje si tři body. Slováci se ujali vedení v prvním poločase po vlastním gólu brankáře Wojciecha Szczesného. Po změně stran srovna stav zápasu Karol Linetty. Krátce po vyloučení Poláka Grzegorze Krychowiaka ale na konečných 2:1 upravil slovenský obránce Milan Škriniar.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Petrohrad (Rusko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský kapitán Marek Hamšík

Slovenský kapitán Marek Hamšík | Foto: Evgenia Novozhenina | Zdroj: Pool via Reuters

Oba týmy začaly v Petrohradě aktivně. Ofenzivní akce se přelévaly ze strany na stranu a bylo otázkou času, kdy padne první branka. O tu se nakonec postaralo Slovensko; v 18. minutě se drze prosadil mezi dvěma obránci Robert Mak, z úhlu vystřelil míč do tyče a ten se od zad brankáře Wojciecha Szczesného odrazil do branky.

Polák si tak připsal nešťastný primát - stal se prvním brankářem v historii mistrovství Evropy, kterému byl připsán vlastní gól.

Kandidát na nejkrásnější branku Eura. Schickův gól z pětačtyřiceti metrů obletěl sociální sítě

Číst článek

Poláci recept na slovenskou obranu marně hledali celý první poločas. Ale hned po půl minutě toho druhého se prosadili, po pěkné kombinační akci vyrovnal Karol Linetty.

Jakékoliv naděje na otočení skóre se ale rozplynuly v 62. minutě. Grzegorz Krychowiak musel po druhém žlutém faulu na Jakuba Hromadu předčasně ze hřiště a Slováci získali půl hodiny v početní výhodě. A využili ji téměř okamžitě - v 69. minutě se ve vápně soupeře zorientoval Milan Škriniar a tvrdou ranou poslal svůj tým opět do vedení.

Polsko si i v deseti hráčích vytvořilo závěrečný tlak, ale své šance neproměnilo. Slováci tak slaví velice cennou výhru, zatímco Lewandowski a spol. odchází s prázdnou.

Vítězné svěřence trenéra Štefana Tarkoviče čeká další zápas v pátek, kdy vyzvou znovu v Petrohradě Švédsko.

Mistrovství Evropy ve fotbale:

Skupina E (Petrohrad):

Polsko - Slovensko 1:2 (0:1)

Branky: 46. Linetty - 18. vlastní Szczesny, 69. Škriniar. Rozhodčí: Hategan - Ghinguleac, Gheorghe - Kovács (video, všichni Rum.). ŽK: Krychowiak - Hubočan. ČK: 62. Krychowiak. Diváci: omezený počet.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme