První utkání Eura bez branek. Španělsko ve svém úvodním zápase nevyzrálo na Švédy a bere jen bod

Fotbalisté Španělska klopýtli už ve svém prvním utkání na mistrovství Evropy a do skupiny E v Seville vstoupili nečekanou bezbrankovou remízou se Švédskem.

Aktualizujeme Sevilla (Španělsko) (Aktualizováno: 23:19 14. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin Quaison a Pau Torres

Robin Quaison a Pau Torres | Foto: Joel Marklund | Zdroj: REUTERS/Bildbyran

Trojnásobní evropští šampioni protáhli sérii bez porážky na devět zápasů a potřetí za sebou neinkasovali. Švédové neprodloužili šňůru pěti vítězství, ale popáté z posledních šesti duelů udrželi čisté konto.

Ohlasy z Glasgow: Schick sledoval postavení brankáře už v první půli, Šilhavý byl před zápasem nervózní

Číst článek

Španělé odehrají celou skupinu v Seville, kde v příštím zápase v sobotu přivítají Polsko, které dnes v Petrohradu podlehlo Slovensku 1:2. Švédové už v pátek v druhém největším ruském městě vyzvou slovenského lídra tabulky.

Španělsku kvůli koronaviru chyběl kapitán Busquets. Pozitivní testy na covid-19 vyřadily také švédské hráče Kulusevskiho a Svanberga. V základní sestavě domácích nastoupil osmnáctiletý talent Pedri z Barcelony a stal se nejmladší španělským hráčem, který kdy do evropského šampionátu zasáhl.

Domácí od začátku podle očekávání častěji drželi míč a vytvářeli si šance. Olmovu hlavičku vyrazil Olsen, jehož branku po chybě Danielsona minul Morata. Dvakrát zamířil vedle i Koke.

Ve 41. minutě mohli Seveřané ze své první příležitosti otevřít skóre. Po Isakově střele však gólmana Simóna, který dostal přednost před De Geou, na čáře zastoupil Marcos Llorente a odrazil míč na tyč. Na druhé straně Olsen znovu vychytal Olma.

Krátce po pauze Morata opět netrefil branku. Na druhé straně podruhé zahrozil Isak, ale přihrávku útočníka španělského San Sebastianu nevyužil Berg a vystřelil vedle.

Hráči "La Roja" měli i v závěru převahu, ale pevnou obranu soupeře dlouho nedokázali prolomit ani překvapit. Až v nastavení střídající Moreno hlavou z blízka trefil jen nohu bezchybného Olsena, jenž poté chytil i pokus dalšího španělského náhradníka Sarabii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme