Italové se proti Rakušanům nadřeli, postup do čtvrtfinále vybojovali až v prodloužení

Trvalo to déle, než většina fanoušků čekala, ale nakonec fotbalisté Itálie vybojovali postup do čtvrtfinále. V osmifinálovém duelu v Londýně se favorit proti Rakousku dlouho trápil a vítězství 2:1 si po bezbrankové základní hrací době zajistil až v prodloužení.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italové slaví gól v prodloužení.

Italové slaví gól v prodloužení. | Foto: Justin Tallis | Zdroj: Reuters

Italové si v základní skupině vedli suverénně, ve třech zápasech neztratili ani bod a celkové skóre měli 7:0. Ve stejném duchu chtěli pokračovat i v osmifinále proti Rakousku, jenže to z jejich strany dlouho nebylo ono.

Dánové jsou prvními čtvrtfinalisty Eura, bezzubému Walesu nastříleli čtyři góly

Číst článek

První zajímavou šanci měli až v 17. minutě, když Barellovu přízemní střelu musel reflexivně vykopávat rakouský brankář. A radovat se Italové nemohli ani o čtvrt hodiny později, když Immobile trefil krásnou ranou jen břevno.

Jinak ale favorizovaní Italové nijak zvlášť nedominovali, byť měli přeci jen víc ze hry než Rakušané. Ti ale mohli svého soupeře šokovat ve druhé půli, a to hned několikrát. Nejdřív Alaba jen těsně přestřelil z volného kopu, ale v 65. minutě už Arnautović míč do italské brány dostal. Rozhodčí pak ale po kontrole u videa odhalili těsný ofsajd, takže gól neplatil.

O chvíli později to znovu vypadalo pro Rakušany nadějně, když se po zákroku na Lainera dožadovali pokutového kopu. Jenže rozhodčí ho odpískat nemohl, protože i tentokrát celé akci předcházel těsný ofsajd.

Žádný gól nepadl ani ve zbývajících minutách, a tak se šlo do prodloužení. V něm už se ale na první trefu dlouho nečekalo. Už v 95. minutě si křižný pas ve vápně zpracoval Federico Chiesa, obhodil si protihráče a tvrdou ranou poslal Itálii do vedení.

A za dalších deset minut to bylo už 2:0, když se míč dostal k Matteu Pessinovi, který z úhlu zvýšil a uklidnil svůj tým.

Rakušané byli viditelně skleslí, ale po přestávce se přeci jen dočkali snížení. Saša Kalajdžić si naskočil na centr z rohového kopu a snížil. Víc už ale rakouský tým nestihl, a tak se Italové můžou po vítězství 2:1 v prodloužení těšit na čtvrtfinále. V něm je čeká vítěz zápasu Belgie proti Portugalsku.

Mistrovství Evropy ve fotbale - osmifinále (Londýn):
Itálie - Rakousko 2:1 po prodloužení (0:0, 0:0)
Branky: 95. Chiesa, 105. Pessina - 114. Kalajdzic. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Di Lorenzo, Barella - Arnautovic, Hinteregger, Dragovic. Diváci: omezený počet.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme